Pärnus saab näha imesid tegevat õigeusu kiriku ikooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Issandamuutmise kirik Pärnus.
Issandamuutmise kirik Pärnus. Foto: Henn Soodla

Helsingi õigeusukoguduse esindajad toovad Eestisse kuulsa ja väidetavalt imesid tegeva "Kozeltšani" Jumalaema ikooni, mida on võimalik näha selle nädala reedest pühapäevani Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Kozeltšani Jumalaema ikooni näol on tegemist koopiaga algselt Ukrainast pärit ikoonist, mis paiknes Viiburis ja toodi Teise maailmasõja eest Helsingisse. Ikoon on saanud kuulsaks paljude imetegude ja tervenemiste poolest, teatas Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku preester Sakarias Leppik BNSile.

Ikoon varastati Helsingi õigeusu katedraalist 2010. aastal ja oli pool aastat kadunud. Turu linna lähedal maasse kaevatud ikoon oli leituna hästi säilinud ja selle naasmist restaureerimiselt Helsingisse saatsid tuhanded inimesed.

Kozeltšani Jumalaema ikoon on esile asetatud reede hommikul Tallinna Issandamuutmise kirikus, laupäeva hommikul Tartu Uspenski kirikus, sama päeva õhtul Pärnu Issandamuutmise katedraalis ja pühapäeva hommikul Tallinna püha Siimeoni ja Anna katedraalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles