Haiglasse pääseb pabereid täitmata, kuid külalised ja pakid on endiselt keelatud

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haigla peahoone fuajees ja Ristiku tervisekeskuses pole homsest vaja tervisedeklaratsiooni täita.
Pärnu haigla peahoone fuajees ja Ristiku tervisekeskuses pole homsest vaja tervisedeklaratsiooni täita. Foto: Urmas Luik

Pärnu haigla lõpetab homsest külastajate paberkandjal tervisedeklaratsioonide täitmise, kuid toimima jäävad kontrollpunktid peahoone fuajees ja Ristiku tervisekeskuses. Haiglas kehtib endiselt külastuskeeld ja patsientidele pakke saata pole lubatud.

Haiglasse sisenejal tuleb jätkuvalt käsi desotada ja hoones liikudes kanda fuajees jagatavat näomaski. Samuti küsitletakse saabujaid kontrollpunktides sümptomite suhtes ja mõõdetakse kehatemperatuuri.

Kui pärast eriolukorra lõppu lubati haiglas sünnituse juurde taas üks tervest pereliikmest tugiisik, siis sünnitoetajaid ehk doulasid ega muid alternatiivseid tugiisikuid sünnitusosakonda jätkuvalt ei lubata. Ultraheliuuringutelegi tuleb rasedal minna saatjata.

Juunist alustas haigla perekooli kontaktloengutega, kus tohib osaleda ainult rase, vaid tugiisiku loengule saab tulla koos tugiisikuga. 

“Perearsti puhkuse ajal on ägeda haigestumise korral võimalik pöörduda asendusarsti poole, selleks tuleb enne aeg telefonitsi kokku leppida. Planeeritavad terviseküsimused tuleks aga ette võtta oma perearsti juures,” sedastas Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavets ja lisas, et saabuvate pühade ajal on haigla suletud. “Väljaspool perearsti tööaega saab helistada perearsti ööpäevasel nõuandetelefonil 1220. Erakorraliste probleemidega tuleks pöörduda erakorralise meditsiini osakonda või kutsuda kiirabi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles