Tormiga maha prantsatanud elektripost seab kohalike elu ohtu

Johanna Roos
, suvereporter
Copy
Kummuli elektripost. Pilt on illustratiivne.
Kummuli elektripost. Pilt on illustratiivne. Foto: Üllar Anderson

Möödunud laupäeval murdis torm Vändras Tiigi tänaval puu ja elektriposti. Majaelanikud on murelikud, kuna katkine elektrikaabel on muutunud eluohtlikuks. Samuti piirab mahalangenud puu hoonesse pääsemist.

Kohalik Üllar Anderson käib ringi kummisaabastes, kuna pelgab, et saab muidu elektrit. Tema sõnutsi ei ole Elektrilevi 48 tunni jooksul majarahva palvetele ega kutsetele reageerinud.

“Mis saab siis, kui peaks vihma sadama hakkama? Laps on vanaema juures, kuna koju ei julge teda tuua,” on majaelanik ärritunud. Anderson rõhutas, et probleem pidi olema lahendatud täna varahommikuks, kuid siiamaani ei ole keegi välja ilmunud. Elektrilevisse on helistatud kümmekond korda.

Põhja-Pärnumaa vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ütles, et nad on probleemist teadlikud, kuid vald ei saa sekkuda, kuna vooluvõrguga tegeleb Elektrilevi. Seda, millal võrguettevõte väljakutsele reageerib ja kohale läheb, ei osanud Talvoja öelda.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialisti Hardi Puusepa sõnutsi on kõik nende brigaadid rikkeid kõrvaldamas. Küll on esmajärjekorras keskpingerikete likvideerimine ja elutähtsatel objektidel elektriühenduse taastamine. "Vändrasse jõuame täna õhtul ja asume kõnealust riket kõrvaldama," selgitas Puusepp.

Pärnumaal oli täna keskpäevase seisuga tormiga tekkinud riketest likvideeritud 34 riket ja voolu tagasi saanud suurusjärgus 7200 klienti. Elektrilevi katkestuste kaart näitab, et likvideerida on veel 11 riket ja elektrita on endiselt 380 klienti.

"Teeme kõik endast oleneva, et klientidele elektrivarustus võimalikult kiirelt taastada. Pärnu maakonnas loodame rikete kõrvaldamisega lõpule jõuda hiljemalt homseks," sõnas Puusepp. "Vabandame kõigi ees, kellele pikemad elektrikatkestused on tekitanud ebamugavusi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles