Iseseisvuse väljakul toimub meeleavaldus metsade kaitseks

Pärnu Postimees
Copy
Metsakaitsjate teatel väheneb metsalindude arvukus Eestis aastas üle 100 000 isendi võrra.
Metsakaitsjate teatel väheneb metsalindude arvukus Eestis aastas üle 100 000 isendi võrra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva pärastlõunal toimub Pärnus Iseseisvuse väljakul meeleavaldus metsade kaitseks, looduskeskkonna eest seisvate inimeste ja organisatsioonide võrgustiku loomiseks ning näitamaks riigikogu ja valitsuse liikmetele, et mets on eestlastele oluline ökoloogiline ja kultuuriline kooslus, mida tuleb hoida ja kaitsta.

Metsakaitsjate teatel väheneb metsalindude arvukus Eestis keskmiselt 101 400 linnu võrra aastas. “Ometi otsustas keskkonnaamet sel kevadel lubada kuuse-kooreüraski kahjustuste tõttu lageraieid riigimetsas keset lindude pesitusperioodi,” märgivad meeleavalduse korraldajad oma üleskutses.

Üritusel, millega tagantjärele tähistatakse rahvusvahelist metsade päeva ja mida veab eest mittetulundusühing Päästame Eesti Metsad, peab lindude- ja metsateemalise kõne Mati Kose ja seejärel arutatakse Eesti metsaga seotud küsimusi.

Meeleavalduse korraldajate teatel organiseerivad nad pühapäeval rahvakogunemisi üle Eesti, et inimesed ei peaks praegusel viirusohtlikul ajal suurel hulgal ühte kohta kogunema. “Samuti võimaldab paljude meeleavalduspunktide olemasolu sündmusel osalemist kodukoha lähedal, hoides kokku transpordikulude pealt nii keskkonna kui ka oma pere-eelarve huvides,” põhjendasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles