Jannseni tänava torutööd kestavad juuni alguseni

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevast jätkuvad Jannseni tänaval jälle torutööd.
Neljapäevast jätkuvad Jannseni tänaval jälle torutööd. Foto: Ants Liigus

Pärnu Jannseni tänava torutööd kestavad juuni alguseni, kui nii Jannseni tänavalt kui Tallinna maanteelt ehitatav reoveetorustik üle Tallinna maantee ristmiku on jõudnud.

Jannseni tänaval algasid kaevetööd eelmisel aastal. Vana-Sauga tänavast Vikeroni pidid torud pandud olema eelmise aasta lõpuks, kuid Havi tänava juures selgus, et linna geoalusel oli vanade torude asukoht märgitud kahe meetri võrra tegelikkusest erinevalt.

Jaanuari lõpuks pool töödest valmis

“Kui sinna oleks sirged torud planeeritud, poleks see olnud probleem. Kahjuks on just seal suunamuutus, mis tähendas Euroopast jõulude ja kolmekuningapäeva vahel eritellimust. Sel (eelmisel, T. R.) nädalal sai Nordecon lõpuks tellitu kätte ja neljapäeval tööd jätkusid,” selgitas AS Pärnu Vee juhataja Garri Suuk vahepealset tööseisakut.

Pärnu Vee projektijuht Jaanus Vent ütles, et AS Nordecon kavatseb töödega Havi tänavani jõuda selle nädala lõpuks ja Vikeroni jaanuari lõpuks. Siis on Jannsenis kaevetööd aga alles poole peal, sest uus reoveetorustik on kavas viia teisele poole Tallinna maantee ristmikku.

Samal ajal jätkub torude paigaldamine Tallinna maanteel, kus praegu on jõutud Noorteväljakuni. Ka sealt on juuni alguseks kavas minna üle Tallinna maantee, rääkis Vent.

Suuk sõnas, et igal pool on kavas tööd korraldada nii, et see võimalikult vähe liiklust segaks. Jannseni tänaval on kaevetööde ajal mõlemas suunas sõidetav vähemalt üks sõidurada, korraga kaevatakse üles 50 meetri pikkune lõik.

Suuk tõdes, et inimestele võib jääda mulje, nagu kaevaks Nordecon tänava üles samas kohas, kus hiljuti tööd lõpetati. Tegelikult pandi algul isevoolne torustik sillast Jaani tänava ristmikuni linnast väljuval suunal, siis see asfalteeriti ja alustati uuesti töid Vana-Sauga tänava ristmikust linna siseneval suunal. Mõlemad torud on tänava keskel, kuid mitte samas kohas.

Vent lisas, et ka edaspidi on vaja paigaldada isevoolseid torusid linnast väljuval suunal ja survetoru linna siseneval suunal ning inimestele võib toimuvast vale mulje jääda. “Tööd toimuvad eri sõidusuundades,” rõhutas ta.

Suugi jutu järgi paigaldatakse uued torud olukorras, kus kõrval peavad vanad reoveetorud toimima. Sauga tänavat läbib 1972. aastal ehitatud survetoru Sindi vabrikust Vana-Pärnu veepuhastusjaamani, mida mööda jookseb aastas miljon kuupmeetrit reovett. Survetoru on juba välja vahetatud Sindist Raba tänava ristmikuni, veepuhastusjaamani loodetakse jõuda 2017. aastal.

Vana torustik on purunemisohtlik

Seesama toru purunes Aru-Rääma tänava ristmikul enne jõule ja läks üle-eelmisel nädalal piki Mõrra tänavat puruks.

Suuk avaldas lootust, et Nordeconil ei teki edaspidi vanade torude ülesleidmisega ootamatusi ja kaevamine kulgeb graafikus. “Enamiku Tallinna maantee ületusi planeerime ööseks, võib-olla midagi tuleb ka päeval teha. Kogu see asi on vaja veel linnavalitsusega läbi arutada,” kirjeldas ta Tallinna maantee ristmiku kaevetööde planeerimist.

“Ehitaja huvi ei ole seista, ta ei saa selle eest töötasu. Tallinna maantee ristmikul öise töötamisega oleme vähempakkumist korraldades arvestanud,” kõneles Suuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles