Linnavalitsus ei toeta rannakülla päikesepargi rajamist

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus ei poolda päikeseenergiajaama püstitamist maalilisse kalurikülla.
Pärnu linnavalitsus ei poolda päikeseenergiajaama püstitamist maalilisse kalurikülla. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku jätta Liu külas Liu kinnistul üldplaneeringut muutva detailplaneeringu koostamine algatamata, sest päikesepark ei sobi rannaküla keskele kavandatud elamumaale.

Eelmise aasta novembris esitas osaühing Solar Light linnavalitsusele taotluse muuta Liu kinnistu osaliselt tootmismaaks, kus ligi kolmel hektaril asuks päikeseelektrijaam. Üldplaneeringuga on Liu kinnistu reserveeritud elamumaaks, kuhu võib rajada ühepere-, paaris- või ridaelamuid.

Jaanuaris teatas umbkaudu pool Liu küla elanikest, et nad ei poolda tiheasustusalale päikeseelektrijaama rajamist. Ka Pärnu maakonnaplaneeringus seisab, et võimalusel tuleks päikeseparke püstitada väheväärtuslikele või kasutusest välja langenud aladele, näiteks endistesse tööstusparkidesse või laudakompleksidesse.

Mais Audru osavallakogu koosolekul, kus osalesid Solar Light ja Liu kogukonna esindajad, kuulati ära planeeringu algatamise poolt- ja vastuargumendid. Osavallakogu otsustas mitte toetada päikeseelektrijaama detailplaneeringu algatamist.

Rahandusministeerium leidis, et omavalitsus peaks elektri tootmiseks leidma sobivamaid alasid väljaspool tiheasustusalasid ja üldplaneeringus määratud elamumaa külakeskustes jäägu elamute tarbeks. Samal seisukohal on linnavalitsuski.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi arutab linnavolikogu Liu külla päikesepargi rajamise kavatsust 17. septembri istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles