Soome on eurost kasu saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome on eurost mitmel viisil kasu saanud ja valdav osa soomlasi mõistab seda, kirjutas liberaalne päevaleht Helsingin Sanomat Euroopa ühisraha käibele tuleku 10. aastapäeva puhul.

Soome majapidamised ja firmad on saanud tulu madalatest intressimääradest ja stabiilsetest hindadest. Soomele on tulnud kasuks kuulumine euroalasse ning hea majanduspoliitika.

Väikestel euroala riikidel on alati lihtsam investeeringuid ligi meelitada kui riikidel, mis ühisraha ei kasuta. See tõik iseenesest ja kümne aastaga kogunenud eeliste kogum kaaluvad märkimisväärselt üles vastutusekoorma, mida soomlased peavad kandma. Mida on väärt kümme aastat stabiilsust?

Vaatamata viimase aja raskustele, näitab äsjane Helsingin Sanomate korraldatud uurimus, et enamik soomlasi usub tulevikku: kaks kolmandikku küsitletutest ei soovi loobuda eurost ega lahkuda Euroopa Liidust.

Seega võib enamik elanikest kõigest hoolimata olla rahul seni saavutatuga, järeldas Soome päevaleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles