Puhumisreidid aitasid tabada hulga joobes juhte (1)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Sel nädalavahetusel korraldas politsei taas mitmel pool Pärnumaal autojuhtide kainuse lauskontrolli “Kõik puhuvad”.
Sel nädalavahetusel korraldas politsei taas mitmel pool Pärnumaal autojuhtide kainuse lauskontrolli “Kõik puhuvad”. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalavahetusel korraldas politsei taas mitmel pool Pärnumaal autojuhtide kainuse lauskontrolli “Kõik puhuvad”. Tulemuseks hulk väärteoprotokolle ja mõni tabatud sõidukijuht, kelle suhtes küll menetlust ei alustatud, aga kes pidid tee ääres ootama, kuniks tervislik seisund lubab edasi sõita.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Rein Jõgeva ütles, et täna kontrolliti Pärnu linnas ja maakonnas 866 autojuhti. Reidi käigus tabati kaks alkoholi tarvitanud autojuhti, kelle suhtes alustati väärteomenetlust. Samuti tuvastati kolm sohvrit, kelle väljahingatud õhus mõõdeti küll alkoholi, kuid see jäi alla seaduses ette nähtud piirmäära ehk menetlust nende suhtes ei alustatud. “Küll kõrvaldasime nad liiklusest seniks, kuni neil enam väljahingatavas õhus alkoholi ei olnud,” märkis Jõgeva.

Peale selle tabati autojuht, kes ületas lubatud sõidukiirust 41–60 kilomeetrist tunnis, ja tema suhtes alustati väärteomenetlust. Menetlus algatati veel kahe sõidukijuhi suhtes. Neist ühe autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus ja teisel, veokijuhil tasumata teekasutustasu.

Ühe masina saatsid politsenikud erakorralisele ülevaatusele, sest auto tehniline seisukord ei vastanud nõuetele, kuigi kohustuslik tehnokontroll oli läbitud.

Lauskontroll korraldati linnas ja maakonnas eile, 3. oktoobrilgi. Siis kontrollisid politseinikud 1020 roolikeeraja kainust ja tabasid kaks alkoholi tarvitanud roolikeerajat, kelle suhtes alustati väärteomenetlust. Peale selle oli ühe sõidukijuhi väljahingatavas õhus alkoholi, kuid alla seadusega kehtestatud piirmäära ja menetlust ei algatatud. “Küll tuli juhil tee ääres seista seni, kuni tema tervislik seisund edasi võimaldas sõita,” ütles välijuht.

“Tuletan autojuhtidele meelde, et kui olete eelmisel õhtul tarbinud alkoholi, tuleb järgmisel hommikul enne sõidu alustamist olla kindel, et olete kaine ja võite rooli minna,” rõhutas Jõgeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles