Esmaspäevast saab apteekides gripi vastu vaktsineerida

Pärnu Postimees
Copy
Apteekides vaktsineerivad tervishoiutöötajad. Peale apteekide on võimalik kaitsesüst teha vaktsineerimiskabinettides või perearsti juures.
Apteekides vaktsineerivad tervishoiutöötajad. Peale apteekide on võimalik kaitsesüst teha vaktsineerimiskabinettides või perearsti juures. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänasest 15. novembrini avaneb Pärnus võimalus gripi vastu vaktsineerida Port Arturi apteegis.

Uuendusena toimub sel aastal vaktsineerimine ainult eelregistreerimisega.

Tänavu pööratakse enam tähelepanu koroonaviiruse levikust tulenevate nõuete täitmisele. Erinevalt eelnevatest aastatest, mil süsti tehti elavas järjekorras, tuleb sel aastal enne registreerida ja saabuda ettenähtud ajal. See on vajalik, et ära hoida pikki järjekordi ja rahvamassi teket apteegis.

Vaktsineerima ei tohi mitte mingil juhul minna haigussümptomitega. Kui aeg on broneeritud, aga inimene haigestub, tuleb vaktsineerimine edasi lükata.

Kõikidele vaktsineeritavatele antakse apteegist mask, kohustuslik on käsi desinfitseerida ja tuleb hoida ettenähtud vahet teiste patsientidega. Samuti palutakse igal patsiendil kinnitada, et ta ei ole haige, tal endal ja tema lähikonnas ei keegi koroonaviirusega nakatunud.

Apteekides vaktsineerivad tervishoiutöötajad. Peale apteekide on võimalik kaitsesüst teha vaktsineerimiskabinettides või perearsti juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles