Kampaania ärgitab sõidukijuhte jälgima teeolusid

Pärnu Postimees
Copy
Tee- ja sõiduoludega saab tutvuda portaalis Tark Tee.
Tee- ja sõiduoludega saab tutvuda portaalis Tark Tee. Foto: Maanteeameti teekaamera

Maanteeamet käivitab kampaania „Talv on teel”, millega kutsub sõidukijuhte jälgima teeolusid.

Möödunud nädalavahetus näitas, et Eestis on kätte jõudnud see aeg, kui juhid peavad arvestama musta jää, pimeduse, vihma, tuule, lörtsi ja veel paljude teguritega.

Talvised teeolud tähendavad Eestis palju enamat kui lumist teed. Lund ei pruugi sadanud olla, aga temperatuur kõigub ja sõidutingimused võivad muutuda väga kiiresti. Seega, olenemata praegu valitsevast ilmast on tarvis meeles pidada, et talv on teel.

“Kampaania eesmärk on juhtida liiklejate tähelepanu sellele, et teeolud muutuvad talvel kiiresti ja liiklemiseks tuleb valida ohutu sõidustiil,” rõhutas maanteeameti teehoiudirektor peadirektori ülesannetes Raido Randmaa. “Talv on teel nii sõna otseses mõttes ehk tee on libe või lumine ja talv on tulekul. Seega tasub vältida asjata möödasõite ja äkilisi manöövreid. Ristmikul või ülekäigurajal teed andes tuleb aegsasti kiirust vähendada.”

Randmaa lisas, et maanteeameti hooldepartnerid on talveks valmis ja juba teinud ilmastikule vastavat teehoolet. Siiski peavad liiklejad arvestama, et tee hooldamiseks on ette nähtud aeg, mille jooksul peab talihoole tehtud olema. Seepärast tuleb sõidukijuhtidelgi tähelepanelik olla ja arvestada muutlike teeoludega.

Maanteeameti tellitud uuring näitas, et vaid 59 protsenti autojuhtidest otsib infot sõiduolude kohta enne teekonna alustamist. Teavet otsivad sagedamini naised, üle 50aastased ja mitte-eestlased ning suuremate linnade autojuhid.

Maanteeamet kutsub kõiki liiklejaid enne rooli istumist vaatama tee- ja sõiduolusid veebiaadressilt Tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles