Pärnu linna ettevõtlusspetsialist kolis Londoni tulesärast kodukohta Häädemeestele

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Toomas Toodu koduhoovist Häädemeestel on mereni mõnisada sammu.
Toomas Toodu koduhoovist Häädemeestel on mereni mõnisada sammu. Foto: Mailiis Ollino

Üle-eelmise aasta detsembris, pärast kuut aastat elu Londonis kolis nüüdseks aasta jagu Pärnu linna ettevõtlusspetsialis­tina töötanud Toomas Toodu kära­rikkast metropolist talvepimedasse ja vaiksesse kodukohta Häädemeestel. Otsus asuda elama vanavanaisale vabadussõjas võitlemise eest antud maadele paneb tema sõpru siiani heas mõttes imestama. Teisalt nime­tavad sõbrad Toomast kodukoha ja Eesti patrioodiks, kes varem või hiljem pidi koju naasma.

Enne palju reisinud noor mees ütleb, et viimasel aastal on ta kulgenud valdavalt Häädemeeste–Pärnu marsruudil, sattunud paar koda pealinna ja Tartussegi. See aga ei tähenda, et tal vähe käsil oleks. Jõuludeks loodab ta saada põhjalikult renoveeritud isalt päritud kodumaja, kevadeks peaks valmima tema puhkekoha Suurkivi Nature Escape’i väliköök, seljataga on ettevõtliku pärnaka konkursi uuendamine ja linnavalitsuse meeskonnaga kahasse korraldatud hübriidkonverents Playday, mida seekord sai jälgida veebi kaudu nii Eestis kui välisriikides, aga ka Pärnus kohapeal.

Kes tõuseb vara, see jõuabki palju. Nii sobiks Toomase kohta öelda, sest igal hommikul kell 6.35 istub ta Häädemeestel bussi peale, et sellega 50 minutit linna tööle sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles