Pärnu veevärgi ehitus võib jätkuda juba veebruaris

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue veevärgi nimel tuleb Pärnus kaevetöid taluda veel kaks aastat.
Uue veevärgi nimel tuleb Pärnus kaevetöid taluda veel kaks aastat. Foto: Urmas Luik

Pärnu vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamise jätkamiseks allkirjastas AS Pärnu Vesi peatöövõtulepingud AS Lemminkäinen Eestiga ja AS Merko Infra/AS Merko Ehituse konsortsiumiga. Lemminkäinen teatas, et alustab tööga juba veebruaris.

Lemminkäinen Eesti ehitab uued torustikud või rekonstrueerib vanu Vingi, Jalaka, Suur-Sepa, Veetorni, Karja, Hõbe, Väike-Posti, Aisa, Aia, Karusselli, Auli, Supeluse, Tulbi, Kajaka, Roosi, Sääse, Suvituse tänaval ning Tammsaare ja Ranna puiesteel.

Peale nende Metsa tänaval ja Riia maanteel, kus torustikud seni ehitamata.

Ülejõel ja Räämal ehitatakse torustikud Rääma, Suur-Jõekalda, Aru ja Väike-Aru tänaval ning Tallinna maanteel, kus neid veel pole.

Lemminkäinen kibeleb tööle

Lemminkäinen Eesti projektijuht Kalle Kaska teatas, et tahab kesklinnas torutöödega pihta hakata veebruari alguses. Ta esitas toimetusele algse tööde järjekorra tänavate kaupa: Suvituse tänava piirkond, seejärel Supeluse, Karusselli ja Vingi tänava piirkond, siis Aisa, Suur-Sepa, Väike-Posti ja Hõbe tänav.

“Ehitustele minevate tänavate järjekord võib töö käigus siiski muutuda,” toonitas Kaska. “Kuna osa tänavaid läbib eri töövõtjate piirkondi, näiteks Aisa tänav, võib juhtuda sedagi, et tänaval pannakse mingi jupp torusid maha, aga edasi ehitatakse võib-olla alles hiljem.”

Pärnu Vee projektijuht Jaanus Vent teatas, et esimene koosolek torutööde ajakava konkretiseerimiseks kutsutakse kokku juba homme.

Kaska lubas, et kui selgub mingi konkreetse tänava üleskaevamise aeg, pannakse kõikidesse kaevamisalasse jäävate majade postikastidesse selle kohta eelteated.

“Iga konkreetse tänava tööpiirkonnas hakkab olema mõlemas otsas väike infotahvel, kus muu hulgas on märgitud töid koordineerivate võtmeisikute nimed ja telefoninumbrid,” sõnas Kaska. “Kui elanikel on probleeme kas kinnistule pääsemise või teenindava transpordi ligipääsuga, on targem pöörduda just konkreetse tänava töödejuhataja poole, mitte kõrgemale, sest lahenduse peab leidma tööde otsene juht.”

Vingi tänava piirkonnas võitis peatöövõtuõiguse AS Merko Infra/AS Merko Ehitus. Selle projekti käigus ehitatakse või uuendatakse torustikud Väike-Jõe, Vanapargi, Suur-Jõe, I-III Jõe, Väike-Sepa, Henno, Tui, Köie, Laatsareti ja Liilia tänaval.

“Kõikidele magistraaltorustikega piirnevatele kinnistutele rajatakse nõutekohased vee ja kanalisatsiooniga liitumise punktid,” ütles Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk. “Eesmärk on 2013. aasta lõpuks katta 98 protsenti linnast kvaliteetsete vee- ja kanalisatsioonitorustikega.”

Aega kaks aastat

Pärnu veefirma teatel on oodata veel kolme töövõtuhanke tulemusi. Need hanked on mõeldud Kalamehe, Side, Mai ja Karjamaa tänava kandi torustike ehitamiseks.

Torutöid rahastab Euroopa ühtekuuluvusfond. Linnale kuuluva Pärnu Vee osalus tööde eest maksmisel on 23 protsenti. Sademeveekanalisatsiooni torustike ehitamise eest maksab Pärnu Vesi täielikult oma rahakotist.

Pärnu Vee teate järgi hakatakse kõigis loetletud piirkondes töödega pihta hiljemalt varakevadel. Tööde tähtaeg hakkas jooksma 18. jaanuaril. Torutööde lõpetamiseks on aega antud kaks aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles