Ikla piiril avati maakonna lõunapoolseim tankla

Pärnu Postimees
Copy
Iklas avati diislitankla.
Iklas avati diislitankla. Foto: Terminal Oil

Via Baltical läbib Ikla piiripunkti ööpäevas üle 9000 sõiduki. Pühade ajal avas Terminal Oil Pärnumaa lõunapiiril diislikütuse automaattankla.

Ikla kandis ei saanud autod seni tankida – lähim koht jäi paarikümne kilomeetri kaugusele. Kunagisse piiripunkti automaatankla rajamine algas mullu novembris ja jõuludeks oli jaam valmis.

Häädemeeste vallavanema Karel Tölbi kinnitusel pole tanklaketid Ikla piiripunkti kütusejaama ehitamise vastu varem huvi tundnud. Vallajuhi sõnutsi tuleb ettevõtja sinna, kus äri ennast ära tasub.

Terminal Oili juhatuse liikme Raido Raudsepa arvates on tegemist märgilise ettevõtmisega. “Mullu 1. mail langes Eestis diislikütuse aktsiis ja põhjust välismaal tankida meie vedajal enam pole. Eestis on diisli hind üks madalamaid Euroopas. Oluline on, et peale kodumaiste masinate suudame nüüd Eestisse tankima suunata transiitvedajaid,” selgitas Raudsepp.

Koroona tingimustes ja riikidevahelise hinnapoliitikaga annab piiril avatud tankla Ikla ja Metsapoole rahvale võimaluse osta diislikütust kodu lähedalt.

Karel Tölp, vallavanem

Häädemeeste vallavanem nõustus, et piiril tasub nüüd suures koguses diislit müüa. “Koroona tingimustes ja riikidevahelise hinnapoliitikaga annab piiril avatud tankla Ikla ja Metsapoole rahvale võimaluse osta diislikütust kodu lähedalt,” tõdes Tölp.

Keti 24 automaattankla avanud ettevõtte esindaja väitel oli koostöö kohaliku omavalitsusega hea. “Vallavalitsus tuli mõttega kaasa ja toetas uue jaama arendust Iklas. Plaanime tänavu avada teenindusjaama Uuluski. See on meie tänuavaldus Häädemeeste vallale, mille peakontor seal asub,” lausus Raudsepp.

Seni oli Iklale lähim tankimispunkt paarikümne kilomeetri kaugusel.
Seni oli Iklale lähim tankimispunkt paarikümne kilomeetri kaugusel. Foto: Terminal Oil

Raudsepa ütlust mööda on tanklad nüüd igas suuremas piiripunktis. “Suvel avasime tankla Valgas, nüüd Ikla ja mööndusega võib piiriäärseks pidada jõulude eel Värskas avatud automaattanklat. Ehitusjärgus on teenindusjaam Euroopa Liidu idapiiril Narva-Jõesuus.”

Jaanuari teises pooles avab Iklas tankla ka Olerex. Konkurents on Raudsepa arvates Eestis terav ja sellest võidab kokkuvõttes tarbija. “Me laiendame oma tanklaketti sinna, kus konkurendil on ebamugav klienti oodata ja iga kunde nimel peab olema valmis pingutama,” ütles Raudsepp ja lisas, et ettevõte peab läbirääkimisi Pärnu linnaga, kuhu kavatseb rajada nüüdisaegse teenindusjaama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles