Graafik Pärnumaal on koroonasse haigestumus üks Eesti kõrgemaid

Pärnu Postimees
Copy
Koronaviirus.
Koronaviirus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimase kahe nädala nakatumus Pärnumaal on Eesti üks kõrgemaid.

Möödunud ööpäeval testitud 426 pärnumaalasest osutus nakatunuks 31 ehk 7,3 protsenti.

Pärnu haiglas oli täna hommikul 29 koroonapatsienti, mis on kolme võrra enam kui eile. Intensiivravil haigetest vajas juhitavat hingamist üks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta jääb Pärnumaal alla vaid Ida-Virumaale ja napilt Valgamaale.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 673. Pärnumaal on vaktsineeritud 1904 inimest. Mõlemad kaitsesüstid on saanud 132 inimest.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnutsi tekitab Pärnumaal muret viiruse levik harisusasutuses ja kontaktide piiramiseks võidakse teha valitsusele ettepanek kehtestada uusi nõudeid. Seni on osa Pärnumaa omavalitsusi piiranud alates sellest nädalast noorte huviharidust.

Sotsiaalminister Tanel Kiik on öelnud, et täna ametisse astunud uus valitsus elab sisse ja pärast teadusnõukojaga nõupidamist võidakse uute piirangute kehtestamist või seniste leevendamist arutada valitsuse neljapäevasel istungil.

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4840 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 357 ehk 7,4 protsenti kõikidest proovidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakkus tuvastati 201 inimesel. Harjumaa uutest haigusjuhtudest 162 laekus Tallinna.

Ida-Virumaale lisandus 46, Tartumaale 26, Lääne-Virumaale 12, Jõgevamaale üheksa ja Raplamaale kaheksa viiruspositiivset. Võrumaale aga viis, Läänemaale neli, Põlva-, Järva-, Hiiu- ja Viljandimaale kaks, Saaremaale üks nakkusjuht. Valgamaale ei tulnud juurde ühtegi positiivset proovi. Kuuel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 541,6 ja esmaseid positiivseid tulemusi tehtud testide koguarvust 11,1 protsenti.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 27 180 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles