Võitjalauluna kõlas Pajusaare “Mets”

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi korraldatud kaheksanda ülemaakondliku konkursi “Kaunim metsalaul 2012” žürii tegi 76 laulu kuulamise järel otsuse ja tunnistas võitjaks Priit Pajusaare laulu “Mets”, mille esitas Uulu põhikooli neidudeansambel Reine Niine juhatusel.

Konkursi taustatöö teinud õpetaja Mari Karoni saadetud kokkuvõtte järgi pälvis “Väikese laululinnu” auhinna Juurikaru põhikooli õpilane Hanna Valk, kes esines 8.-9. klasside solistide vanuserühmas lauluga “Õnn ja arm” ning laulis saateta ja kelle anne väljendus selleski, et ta oli ise enda juhendaja.

Viieliikmeline žürii eesotsas muusikaõpetaja, helilooja ja koorijuhi Toomas Volliga andis välja viis eripreemiat.

Huvitava tämbri eripreemia pälvis Sauga põhikooli õpilane Tiina Tali, kes esitas “Lumelaulu”, teda juhendas Tiina Männik.

Leidliku loovaliku eripreemia võttis vastu Tootsi ja Pärnjõe põhikooli muusikaõpetaja Kalli Rõõmusaare.

Laulu esmaettekande eripreemia vääriliseks arvati Metsapoole põhikooli õpilane Angelica Jander, kes esitas Virge Maiste juhendamisel laulu “Imekaunis maa”.

Laulude loova lavastuse eripreemia läks Surju põhikoolile ning “Nunnumeetri” eripreemia laulu “Kassid läksid kaklema” esituse eest Lindi algkoolile. Kostümeeritud solist oli Emily Moorits, kellega koos oli laval “kassikõrvaline” Maria Aasma, väikesi esitajaid juhendas Anne Paiste.

“Žürii töö oli väga raske, pidime suutma teha lühikese ajaga vastutusrikka otsuse,” ütles Toomas Voll. “Konkurss on kasvanud suureks ja on maakonna muusikaõpetajate hulgas populaarne, elan kaasa nendele lastele, kes musitseerivad, interpreteerivad, ei kanna oma laulu tuimalt ette. Taas sai kinnitust, et elav saatemuusika on parim, sest fonogramm võib alt vedada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles