Osa valdu alles kaalub lasteaiatasust vabastamist

Sirle Matt
, reporter
Copy
Valitsus soovitab tungivalt lapsed lasteaiast koju jätta.
Valitsus soovitab tungivalt lapsed lasteaiast koju jätta. Foto: Urmas Luik

Tänasest kehtima hakkav koroonapiirang, mis tungivalt soovitab mudilasedki koju jätta, paneb omavalitsused valiku ette. Kas küsida vanematelt kohatasu edasi, sest lasteaed on avatud? Või loobuda arvet esitamast, kui vanem täidab valitsuse soovitust.

Pärnus vabastatakse 15. märtsist aprilli lõpuni kohatasu maksmisest need vanemad, kes lasteaiateenust ei kasuta.

“Maksta tuleks ainult nende päevade eest, mil laps lasteaias käib. Otsuse teeb linnavalitsus esmaspäeval, peale lasteaia kohatasu vabastatakse munitsipaalhuvikoolide õpilased õppetasust,” selgitas abilinnapea Varje Tipp.

Lapse puudumisest tuleb aeda teavitada esimesel võimalusel. Märtsis väljastab raamatupidamine vanemale tavapärase arve, tasaarveldus tehakse aprilli-mai arvel.

Kihnus, kus lasteaias käib 10–11 last ja kohatasu suurus on 15 eurot, peale selle toiduraha, saab isa või ema, kes ei taha last aeda viia, vallavanem Ingvar Saare sõnutsi esitada avalduse. Praeguseks on kohatasust vabastamist taotlenud kaks vanemat. Saare märkis, et kui vanem ümber otsustab, võib ta lapse rühma tuua, sellisel juhul tuleb muidugi kohatasu maksta. Lasteaed on avatud ja vallavanema väitel on lapsevanemaid teavitatud soovitusest laps koju jätta, samal ajal pole keelatud mudilasi hoida tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles