Uus algatus aitab viia ülearuse toidu abivajajateni

Pärnu Postimees
Copy
Distantsõppe perioodiks ette valmistatud toidupakid on kõigile lastele ühesugused ja seal võib olla mõndagi, mida kõik pered ära ei söö. Niisiis algatas Kristel Kuusk nende kokkukogumise, et toit jõuaks abivajajateni.
Distantsõppe perioodiks ette valmistatud toidupakid on kõigile lastele ühesugused ja seal võib olla mõndagi, mida kõik pered ära ei söö. Niisiis algatas Kristel Kuusk nende kokkukogumise, et toit jõuaks abivajajateni. Foto: Kristo Niglas/Pärnu Postimees

Kuna leidub peresid, kus koolidest saadud toidupakkidest jääb üle toitu, millega peredel ei ole midagi peale hakata, esitas tallinlane Kristel Kuusk ettepaneku koguda söögikraam äraviskamise asemel kokku  ja anda neile, kes seda vajavad.

“Mul endal on juba üsna palju selliseid tuttavaid, kellel on koolides jagatud pakkidest toitu üle jäänud, paraku on see vahel lihtsalt ära visatud,” selgitas Kuusk. Nii mõtleski ta, et võiks selle parem abivajajateni toimetada, ja postitas esiotsa üleskutse sotsiaalmeediasse, kuid sealt hakkas pall veerema ja nüüd on ettvõtmine paisunud üle-eestiliseks. Temaga on ühendust võetud Pärnustki.

“Kui majapidamises jääb midagi üle, siis näiteks ühe purgi pärast toidupanga kappi otsima ei hakka,” selgitas Kuusk. Koolilapsed on praegu distantsõppel ja sageli ei söö nad seda, mida koolide antud pakkides leidub, kuid kuna ülejäägi toidupangale loovutamine võib osutuda inimestele keerukaks, on Kuusk nõus sellega ise tegelema. “Toidu prügikasti viskamine ei ole säästlik lahendus, seda võib kellelgi päriselt vaja minna. Olen ise samuti suures peres üles kasvanud, meil näljaprobleemi polnud, aga ma tean selliseid peresid,” selgitas ta.

Kui kellelgi on toidupakke üle jäänud, tasub kirjutada meiliaadressil kristel@kuusk.net. Samal aadressil saavad endast julgesti teada anda need, kellel toitu vaja läheks, ja needki, kes oleksid nõus toidupoolise vahendamisel abiks olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles