Korallimürgistus ⟩ Kogu Pernova loodusmaja sisu vajab veel üht pesu, toimunu nõudis ühe asuka elu

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pernova loodusmaja on nii töötajatele kui külalistele suletud 9. aprillist saadik.
Pernova loodusmaja on nii töötajatele kui külalistele suletud 9. aprillist saadik. Foto: Mailiis Ollino

Homme täitub kolm nädalat päevast, mil Pernova hariduskeskuses lõppes 9. aprillil mereakvaariumi kolimise käigus õhku paiskunud korallimürgi palütoksiini neutraliseerimine. Rahvasuus loodusmajana tuntud asutuse töötajad pole tänini majja pääsenud, kuna puudus terviseameti kinnitus maja ohutuse kohta. Pikisilmi oodatud ohutushinnang jõudis loodusharidustöötajateni eile.

Olulises dokumendis seisab, et majas on vaja teha puhta veega järelpesu. “On ruume, mida nad kindlasti ei arva veel ohutuks,” ütles Pernova direktor Mertsin. “Nüüd saame edasisi samme kavandada ja puhastaja leidmiseks hanke välja kuulutada.”

Loodusmajas on juhi jutu kohaselt vaja üle pesta pinnad, mille peale kloor ja vesi sadestusid. “Laed, aknaklaasid, mööbel, seinad, põrandad, lambid,” loetles direktor, kes koos kaitseriietes töötajatega eile loodusmajast raamatuid välja tassis ja puhastas.

Mertsin ei julge enam ennustada, millal majja kolima saab hakata. “Me ei tea, kes puhastustöid tegema hakkab, meile pole teada, milline on puhastusteenuseid pakkuvate ettevõtete tööde järg ja kui paljudel võiks üldse huvi olla sellist eritööd teha,” viitas ta asjaolule, et koristusfirma peab arvestama kaitseriietuse ja -vahendite kasutamisega. “Eks seal ole palju asjaolusid, meie maja pole väga lihtsate killast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles