Moodulmajade kalliduse tõttu kolib Tammiste lasteaia sõimerühm hooldekodusse

Kati Saagim
Copy
Tammiste lasteaia sõimerühm kolib hooldekodu tühjadesse ruumidesse.
Tammiste lasteaia sõimerühm kolib hooldekodu tühjadesse ruumidesse. Foto: Mailiis Ollino

Tori valda rajatakse 2023. aastaks lasteaed-algkool. Kui algul pidi esimene klass alustama kooliteed Tammiste lasteaia juurde paigaldatavates moodulites juba tänavu sügisel, siis nüüdseks on selgunud, et moodulite ost läheks liiga kulukaks.

Esmase plaani järgi soovis Tori vallavalitsus laiendada Tammiste lasteaia hoonet, ostes selleks moodulmajad. Märtsis kuulutati välja hangegi, leidmaks laienduse projekteerija ja ehitaja. Vallas arvestati töödeks 156 000 eurot, kuid pakkumused ületasid vallaeelarvet mitu korda: 170ruutmeetrise juurdeehituse eest küsiti 780 000 eurot. Valla hinnaprognoos tulenes mullu Sauga koolile samas mahus juurde renditud moodulite hinnast, kuid aastaga on ehitusmaterjalide hind mitmekordistunud, mistõttu pidi vald moodulitest loobuma ja leidma uue lahenduse.

Selleks paigutatakse Tammiste lasteaia sõimerühm uuest õppeaastast Tammiste hooldekodu tühjaks jäävatesse ruumidesse. Sügisel kooliteed alustajad lähevad lasteaia majja. 

Et hooldekodus oleksid mudilastele sobivad tingimused, renoveeritakse selle esimene korrus (umbes 260 ruutmeetrit) ja ehitatakse aiaga piiratud õueala, kuhu paigutatakse kõik vajalikud atraktsioonidki.

Sõimerühmad jäävad hooldekodusse seniks, kuni uus hoone saab valmis.

Järjest kasvav elamuarendus ja atraktiivne elukeskkond Tori vallas on peale Tammiste kasvatanud ka Sindi linna elanike arvu ja nõudlust lasteaia-, eriti sõimekohtade järele. Seetõttu loob vald uueks õppeaastaks juurde 32 sõimekohta. Nii Sindi kui Tammiste lasteaias avatakse veel üks sõimerühm 16 lapsele. Seega alustab Tammiste lasteaias sügisest kaks sõimeealistele mõeldud rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles