Suvepealinna noored muusikud võidutsesid rahvusvahelisel videokonkursil

Kati Saagim
Copy
Klaveriõpilased Milana Doždeva (ees) ja
Milana Zotovych saavutasid kuni kümneaastaste kategoorias esikoha.
Klaveriõpilased Milana Doždeva (ees) ja Milana Zotovych saavutasid kuni kümneaastaste kategoorias esikoha. Foto: Pärnu muusikakool

Pärnu muusikakooli õpilased pälvisid taas kord auhinnalisi kohti kahel rahvusvahelisel videokonkursil.

Aprillis osalesid kohaliku muusikakooli klaveriõpilased Milana Zotovych ja Milana Doždeva 15. rahvusvahelisel Ars Nova videokonkursil Itaalias Triestes. Mõlemad noored pianistid saavutasid kuni kümneaastaste ehk A-kategoorias esikoha. Tüdrukuid juhendasid õpetajad Renata Marksalu ja Ludmilla Kaevu. Osalejaid oli kokku 11 riigist.

Suvepealinna saksofoniõpilased olid edukad 25. mail Kaunases toimunud teisel rahvusvahelisel Leedu-Armeenia ühiskonkursil Amicitia Sonans. Seal saavutas 10–12aastaste vanuserühmas esikoha Lenna Valdmaa, kolmanda koha vääriliselt esines Ruby Rose Greenwood. 13–15aastaste vanuserühmas saavutas teise koha Martin Järmut. Kõigi kolme osaleja õpetaja on Hanna Taube ja kontsertmeistriteks Helina Tamm ja Anu Russak.

Videokonkursil osalesid nii sooloinstrumentide mängijad kui lauljad. Korraldajate eesmärgiks oli pakkuda distantsõppe perioodil kultuurilist koostööd ja esitleda rahvuslikke heliloojaid. 

Saksofoniõpilased Lenna Valdmaa (vasakul), Martin Järmut ja Ruby Rose Greenwood.
Saksofoniõpilased Lenna Valdmaa (vasakul), Martin Järmut ja Ruby Rose Greenwood. Foto: Pärnu muusikakool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles