Hoiatus ⟩ Rajuoht kummitab taas: lubatakse nii rahet kui äikest

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Äike võib kaasa tuua tugevaid tuuleiile ja paduvihma.
Äike võib kaasa tuua tugevaid tuuleiile ja paduvihma. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS

Riigi ilmateenistus andis äikese- ja paduvihmahoiatuse 11 maakonnale. Hoiatus ei kehti vaid neljas Loode- ja Lääne-Eesti maakonnas: Saare-, Hiiu-, Lääne- ega Harjumaal.

Ilmaennustuse kohaselt sajab täna pärastlõunal mitmel pool Eestis äikesevihma, millega võivad kaasneda tugevad sajuhood, tuulepuhangud ja rahe. Viimati räsis säärane ilm osa Pärnumaast eile õhtul, kui kella poole kuue ajal kallas Tori vallas ja Pärnu linnaski lühikese aja jooksul vihma, sadas rahet ja tuuleiilid räsisid puid.

Esimese taseme hoiatuse kohaselt võib tänane ilm teatud olukordades olla ohtlik. Inimestel tuleb arvestada, et ilm mõjutab teatud töid ja jälgida tuleb ilmaprognoosi.
Esimese taseme hoiatuse kohaselt võib tänane ilm teatud olukordades olla ohtlik. Inimestel tuleb arvestada, et ilm mõjutab teatud töid ja jälgida tuleb ilmaprognoosi. Foto: Riigi ilmateenistus

Täna puhub muutliku suunaga tuul kaks kuni seitse meetrit sekundis, äikese ajal on puhangud tugevamad. Õhutemperatuur on 21–26, meretuulega rannikul 17 kraadi ümber.

Homme tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega ilm ja õhusooja lubatakse sama palju kui täna. Mõnes kohas sajab hoovihma, pärastlõunal esineb kohati äikest. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, kõue ajal võib olla tugevaid puhanguid.

Vaata äikesepilvede liikumist Eesti kohal SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles