Pärnu Postimehes töötab tänasest neli suvereporterit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu Postimehe tänavused suvereporterid on (vasakult) Kristjan Lossmann, Anete Tolli, Marie Põdra ja Elisabeth Luik.
Pärnu Postimehe tänavused suvereporterid on (vasakult) Kristjan Lossmann, Anete Tolli, Marie Põdra ja Elisabeth Luik. Foto: Jüri Looring

Noored, kes ennast ajakirjanikuna proovile panevad, on Anete Tolli, Kristjan Lossmann, Elisabeth Luik ja Marie Põdra.

Anete ja Marie on varem Pärnu Postimehele kaastööd teinud. Marie õpib Tartu ülikoolis ajakirjandust ja lõpetas tänavu esimese kursuse. Valitud eriala hullult meeldib talle, nagu ta ise ütles, ja seni ole ta pidanud pettuma. Anetel seisab ajakirjanduserialale sisseastumine ees, katsed toimuvad järgmisel nädalal.

Kristjan õpib Tallinnas hoopistükkis õigusteadust. Tema soov oli ühitada suvi ja töö.

Elisabeth on veel gümnasist, kes tänavu lõpetas 11. klassi. Suvereporteriks ihkas ta juba mullu, aga oli siis veel liiga noor. Elisabeth loodab, et töö ajakirjanikuna annab talle juurde julgust ja avardab silmaringi, millest on kasu kas või gümnaasiumi lõpukirjandi kirjutamisel tuleval kevadel.

Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala sõnul on erakordne, et suvetöötajaid on seekord koguni neli. Varem on antud võimalus ajakirjanikutööd katsetada korraga kahele noorele. “Vahva on see, et suvereporteriks olemine annab indu minna õppima ajakirjandust või tulla siia tööle,” näitab peatoimetaja eelnevate aastate kogemus.

Suvereporteri kohale soovijaid oli tänavu niisamuti palju, avaldusi saadeti paar-kolmkümmend. Erala ütlust mööda valiti välja need, kellest õhkus siirast huvi ja töötahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles