Pildid ⟩ Vaidlusi tekitanud kaasava eelarve võidutöö on lõpuks valmis

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Paberimajanduse ja osa kohalike vastuseisu tõttu lükkus mänguväljaku ehitus paar aastat edasi, kuid tänaseks on park valmis.
Paberimajanduse ja osa kohalike vastuseisu tõttu lükkus mänguväljaku ehitus paar aastat edasi, kuid tänaseks on park valmis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

2019. aastal hääletati Pärnu linna kaasava eelarve võidutööks idee rajada Pärnusse Raekülla Merimetsa ja Hirve tänava nurgale ehk niinimetatud Sepa platsile spordi- ja mänguväljak. Paberimajanduse ja osa kohalike vastuseisu tõttu lükkus selle ehitus paar aastat edasi, kuid tänaseks on park valmis.

Platsile rajati plastkattega korvpalliväljak (mõõtmetega 15x28 meetrit) ühes turvaääriste ja keevispaneelaiaga. Multšikattega alale paigaldati liumägede, redelite ja turnimiselementidega laste mängulinnak ning treenijate jaoks välijõusaal.

Peagi valmib spordi- ja mänguväljakul ka välitualetile mõeldud betoonalus.

Sepa platsil juba varem olnud võrkpallipostid tõsteti ümber ja ohtlikuks muutunud liumägi kõrvaldati.

Spordi- ja mänguväljaku Hirve tänava äärsesse sademeveekraavi paigaldati truup, mille peale rajati freesasfaltkattega parkla.

Kõik tööd teostas Mai Ehitus OÜ. Väljaku rajamine koos projekteerimisega läks maksma 80 000 eurot.

Pärnu linna 2019. aasta kaasava eelarve hääletusel kogus Raeküla spordi- ja mänguväljaku idee 448 linlase toetuse ehk kolmandiku häältesaagist.

Platsile rajati plastkattega korvpalliväljak ühes turvaääriste ja keevispaneelaiaga.
Platsile rajati plastkattega korvpalliväljak ühes turvaääriste ja keevispaneelaiaga. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Üks idee esitajaid Riho Kõiv ütles, et on rõõm näha, kuidas uuenenud Sepa platsi võimalusi kasutavad usinasti nii täiskasvanud kui lapsed ja noored. See näitab tema sõnutsi, et vajadus spordi- ja mänguväljaku järele oli suur.

Põhilised asjad, mis lubatud said, on valmis ja lisavahendeid leides saab lahendust edasi arendada. “Loodame, et valminud väljakut osatakse hoida ja eesmärgipäraselt kasutada, arvestades ka platsi ääres elavate inimestega,” ütles Kõiv.

Pärnu linnavalitsus juhib spordi- ja mänguväljaku kasutajate tähelepanu, et plastkattega korvpalliväljak on mõeldud pallimänguks ning rataste, rulade, rulluiskude ega rolleritega plastkatte peale minna ei tohi.

Üle-eelmise aasta kaasava eelarve võiduidee elluviimine takerdus esiti 16 kohaliku elaniku protesti tõttu, sest kardeti palliplatsil tekkivat müra, mis halvendab elukeskkonda. Seepärast aitas võidutööd ellu viia linnavalitsus ja tellis tulevase väljaku projekti, abistas ehitusloa saamisel ja korraldas ehitushanke.

Peagi valmib spordi- ja mänguväljakul ka välitualetile mõeldud betoonalus.
Peagi valmib spordi- ja mänguväljakul ka välitualetile mõeldud betoonalus. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles