Facebook teist ei hooli

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Facebook on igasuguste robotite vastu jõuetu ja kui isegi neist teada anda, siis sageli ei võta ettevõte ka midagi ette.
Facebook on igasuguste robotite vastu jõuetu ja kui isegi neist teada anda, siis sageli ei võta ettevõte ka midagi ette. Foto: Facebook

Pärnu Postimehele, aga ka teistele meediaväljaannetele tulevad iga päev politseiteated ööpäeva sündmuste kohta. Viimasel ajal on üsna sagedasti juttu sellest, kuidas keegi on pettuse õnge läinud. Tihti leidsid kurjategijad ohvri sotsiaalmeediast. Või pigem leidis ohver nemad.

Kõige uuema juhtumi puhul otsis korrakaitsjatelt abi ühel ja samal päeval lausa kaks inimest, kes olid mõlemad Facebookis nähtud reklaamist leidnud enda arvates hea diili. Nad jäid rahast ­ilma, lubatud teenused-tootedki saamata. ­Reklaamija jalutas rahaga minema.

Minu soovitus number üks: ignoreerige Facebooki reklaame. Ärge vaadake neid, veel vähem ärge klikkige neil. Kui te siiski neid kaht hoiatust eirate, siis jumala eest, ärge ostke midagi. Põhjus on väga lihtne: sotsiaalmeedias oma teenuseid-tooteid reklaamivad isikud ja asutused on igatpidi kontrollimata. Eesti riigil ei ole ülevaadet neist ega nende tegudest. Nii ei ole eriti midagi teha ega millelegi loota, kui te ükskord hädas olete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles