Põhja-Pärnumaal räsis punane kukk garaaži

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pööraveres põles garaaž.
Pööraveres põles garaaž. Foto: Päästeamet

Täna pärastlõunal anti häirekeskusele teada Põhja-Pärnumaa vallas Pööraveres põlevast abihoonest, kus leegid ulatusid juba katusele.

Kell 14.11 teatati, et Pööravere külas oli süttinud elamust eraldi ehitatud garaaž.

Tuld sõitsid ohjama Pärnu-Jaagupi ja Vändra kutselised päästjad ning Are vabatahtlikud. Tuletõrjujad leidsid eest kütmise tagajärjel põlema läinud 14x7meetrise garaaži, kus tules olid vahe- ja otsasein. Kahjutuli oli levinud katusekonstruktsioonidesse ja põles korstna ümbruski.

Leekidele pandi piir kell 15.24 ja sündmusele tõmbasid pritsimehed joone alla kell 15.51. Kustutustööde käigus avati 15 ruutmeetrit konstruktsioone.

Väga külmade ilmadega kasvab tahmapõlengute ja hoonetulekahjude hulk

Eelmisel aastal puhkes Pärnumaal tulekahju kütteseadme kasutamisest 40 ja kütteseadme rikke tõttu 15 korral, tahmapõlengut korstnas kustutati 23 ja suitsulõõris kuuel juhul.

Külma ilmaga tahetakse maja kütta korraga võimalikult kuumaks, kuid päästeamet soovitab järgida põhimõtet kütta korraga vähem, aga sagedamini. Ahju, pliidi ja kamina läheduses ei tohi olla mööblit, vaipu, küttepuid, pappkarpe ega muid kergesti süttivaid esemeid.

Hoolega tuleb jälgida, et siibrit ei suletaks liiga vara.

Kui lisasoojuse saamiseks kasutatakse elektrilisi radiaatoreid või soojapuhureid, tuleb seda teha nii, et elektrisüsteemi üle ei koormaks. Samuti ei tohi elektriseadmeid riideesemetega kinni katta.

Korralikult soojustamata torude jäätumine on külmade ilmadega sage probleem. Torustike külmumise vältimiseks tuleb torustikud katta lisaisolatsiooniga. Mingil juhul ei tohi jäätunud torusid sulatada lahtise tule, näiteks leeklambiga. Päästeamet soovitab sulatamiseks kasutada soojakaableid või järelevalve all puhurit.

Peale õigete kütmisvõtete tuleb üle kontrollida maja suitsu- ja vingugaasiandurid: elu päästab vaid töökorras andur.

Kui oma kodused küttekolded ja andurid on kontrollitud, aidake üksi elavaid sugulasi ja naabreid, et nendegi kodu oleks tuleohutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles