Amet ei leidnud neiu surmas seost koroonavaktsiiniga

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pfizer-BioNTech Comirnaty vaktsiin. Pilt on illustreeriv.
Pfizer-BioNTech Comirnaty vaktsiin. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Jõulupühade ajal levis sotsiaalmeedias postitus, kus anti teada, et 16aastane neiu suri kuua aega pärast esimest koroonavastast kaitsesüsti. Tegemist oli Pärnumaa tütarlapsega. Sellist infot jagati koroonavaktsiinide kõrvalmõju teemalises grupis, kust kaasinimesed teavet omakorda levitasid.

Ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla kinnitusel on amet sellisest postitusest teadlik. Peale selle saatis tütarlapse surmaga seoses ravimiametile kõrvaltoime teatise lähedane, sest pidas ajalise seose tõttu tekkinud haigestumist vaktsiinist tingituks. Uusküla sõnutsi võis veendumust süvendada haiglas pandud algne diagnoos, mis andis lähedasele alust seostada terviseriket vaktsiiniga.

Esmane diagnoos ei leidnud siiski kinnitust. „Lõplik diagnoos ei ole seotud COVID-19-vaktsiiniga,” teatas Uusküla.

Ravimiameti esindaja selgitas, et hospitaliseerimisel püstitatakse alati esialgne diagnoos ehk kahtlus mingi haigusseisundi suhtes. Peale selle on tavapärane kliiniline praktika, et seisundit hakatakse uuringute ja analüüsidega tõendama või ümber lükkama.

Amet ei pidanud võimalikuks kõnealuse juhtumi puhul rohkemat selgitada.

Uusküla avaldas lähedastele sügavat kaastunnet, öeldes, et mõistab nende leina ja soovi leida surma põhjus. Noore inimese surm on väga kurb ja loomuvastane olenemata põhjusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles