Õendushaigla kehtestas kaheks nädalaks külastuskeelu

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse majas on nädala jooksul tuvastatud viis nakkusjuhtu.
Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse majas on nädala jooksul tuvastatud viis nakkusjuhtu. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskus kehtestas koroonajuhtumite sagenemise tõttu oma majas kaheks nädalaks külastuskeelu.

See kehtib ka samas hoones asuvas hooldekodus, kus siiamaani on saadud lähedasi külastada vähemalt kaks korda kuus.

Eelmise nädala lõpus tuvastati Ravi tänaval asuvas õendus- ja hoolduskeskuses koroonaviirusesse nakatumine kolmel patsiendil ja nad transporditi samal päeval Ristiku tänava haiglasse. Tänase seisuga oli õendushaigla ühes tiivas kaks koroonaviirusesse nakatunut naist, kellel rasked haigusnähud puudusid. Üks naistest on viiruse läbi põdenud mullu detsembris ja teine on kolm korda vaktsineeritud. Seetõttu määrati nad kümneks päevaks isolatsiooni.

Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse juhataja Margit Seppiku sõnutsi rakendatakse õendushaiglas 15. veebruarini rangemaid viiruse tõkestamise meetmeid: töötajad kannavad respiraatoreid, visiire ja vajadusel kilepõllesid. Külastamisi sel ajal ei lubata, erandeid võidakse teha vaid raskete patsientide lähedastele. Pakkide vastuvõtmine toimub tavapärases korras infolauas.

“Püüame vähendada survet kiiresti täituvale Pärnu haigla nakkusosakonnale,” märkis Seppik.

Sotsiaalministeeriumi andmetel on hoolekandeasutustes tuvastatud kollete arv viimaste nädalate jooksul veidi suurenenud, ent vaktsineerimine on aidanud ära hoida suurt haiglaravi vajadust ja surmasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles