Tormijärgsete elektririkete kõrvaldamiseks kulub veel mitu päeva

Pärnu Postimees
Copy
Pärumaa elektrivõrgus oli täna lõunal 30 rikkekohta. Foto on illustreeriv.
Pärumaa elektrivõrgus oli täna lõunal 30 rikkekohta. Foto on illustreeriv. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eile õhtul raugenud tuul on aidanud Elektrilevi töömeestel jõudsalt rikkeid kõrvaldada, kuid sellest hoolimata on paljud paigad elekrita. Elektrivarustuse taastamine kõikjal võib kesta esmaspäeva–teisipäevani. 

Pärumaal oli täna lõuna paiku 30 riket ja elektrita 3695 klienti, kõikides ülejäänud maakondades jääb nende arv alla 1000.

Täna soosib ilm töötegemist. Elektrilevi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Reti Meema sõnutsi on kogu Eestis tööl 27 brigaadi ja peale selle teeb Hepta Energy ülelendu. Nende abiga saab hoida kokku palju väärtuslikku rikkebrigaadide aega.

Meema sõnade järgi suudetakse esmaste plaanide kohaselt rikked likvideerida suures osas esmaspäevaks, mõnes kohas teisipäevaks.

“Pärnu puhul on rikete likvideerimine eriti keeruline, sest seal olid tuulepuhangud 29,3 meetrit sekundis. See on Mandri-Eesti mõistes väga tugev tuul, mida pole ammu olnud. Pigem oleme sellise tuulega harjunud saartel. Seetõttu on puid murdunud tavalisest palju rohkem,” vahendas Meema Elektrilevi juhtimiskeskuse selgitust.

Elektrilevi soovitab kõigil kasutada tormide ja elektrikatkestuste ajal Maru veebirakendust, mille kaudu on võimalik lihtsalt ja mugavalt jagada kiireloomulist rikkeinfot, kui tarbimiskohas on näiteks elektrikatkestus, või teada anda elektriga seotud ohtlikust olukorrast. Kliendi sisestatud info jõuab kohe juhtimiskeskusesse ja spetsialistid saavad probleemi aegsasti lahendama hakata.

Maruga saab liituda Elektrilevi veebilehel ja see on kasutatav arvuti, mobiiltelefoni või mõne muu nutiseadmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles