Politseinikud koukisid meepotist välja mitu tõrvatilka

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kokku kontrolliti 1413 sõidukijuhti.
Kokku kontrolliti 1413 sõidukijuhti. Foto: Urmas Luik

Politsei tabas nädalavahetusel Pärnus toimunud öisel puhumisreidil mitu roolijoodikut ja ühe narkojoobe kahtlusega sohvri. Lisaks jäi radarile mitu muudki rikkumist.

Politseinikud kontrollisid reede õhtul ning öösel Pärnus 1413 sõidukijuhti. Viis nendest oli joobetunnustega, lisaks viidi üks juht narkojoobe kahtlusega ekspertiisi.

Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juht Henry Murumaa märkis, et juba üks joobes sõidukijuht on liikluses liiga palju.

Joobnuna sõidukijuhtimine on äärmiselt ohtlik tegevus, selline juht ohustab kaasliiklejaid, aga ka ennast.

Henry Murumaa, Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juht.

“Joobnuna sõidukijuhtimine on äärmiselt ohtlik tegevus, selline juht ohustab kaasliiklejaid, aga ka ennast,” kinnitas Murumaa. Toonitades, et enne rooli taha istumist peab olema kindel enda kainuses, autot juhtima ei tohi lubada joobetunnustega sõpra või tuttavatki. Kui hea sõna ei aita ja seltskonnas leidub inimene, kes manitsustest hoolimata soovib joobnuna rooli minna, tuleb helistada numbril 112 ja sellest teada anda.

“See ei ole pealekaebamine, vaid traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuse ärahoidmine,” ütles patrulltalituse juht.

Alles eile sõitis Pärnumaal kolme inimesega auto teelt välja. Masinat juhtinud 52aastasel mehel mõõtis politseipatrull alkoholijoobe.

Nädalavahetuse reidil jäid korrakaitsjate pihtide vahele veel juhtimisõiguseta roolikeeraja, sõiduk, millel olid all naastrehvid, ja sohver, kelle masinal puudus algaja juhi tunnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles