Audru vald tunnustas vapimärgiga kaht inimest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kirss.
Jüri Kirss. Foto: PP

Audru vallavalitsus ja -volikogu tunnustasid valla vapimärgiga kauaaegset elamu- ja kommunaalmajanduse arendajat ja kultuuripärandi säilitajat Jüri Kirssi ning Aruvälja raamatukogu juhatajat, kodu-uurijat ja kohaliku elu edendajat Malle Kiisi.

Ehitusinseneri haridusega Kirsil on olnud tähtis roll Audru aleviku kultuuripärandi säilitamisel. Tema osalusel ja juhtimisel restaureeriti Audru mõisa valitsejamaja raamatukoguks-muuseumiks ja vana viinaköök rahvamajaks.

Kirsi juhtimisel on valminud veel mitu valla suurobjekti, sealhulgas Audru–Pärnu vee- ja kanalisatsioonivõrk, Jõõpre põhikool ja võimla, Audru spordihoone. Tehtu saavutamisel on Kirsile abiks olnud saarlase jonn ja muhe huumor.

Enne Audru perioodi töötas Kirss MEKi Kilingi-Nõmme ehitusosakonna töödejuhataja, Pärnu MEKi juhataja asetäitja ja Pärnu remondi- ja ehitusvalitsuse juhatajana, seejärel Tallinna Vees.

1985. aastal tuli Kirss Audru sovhoosi direktori asetäitjaks ehituse alal ja oli taastatud vabariigi ajal kuni pensionile minekuni valla ehitus- ja kommunaalnõunik.

Malle Kiisi tunnustati pikaaegse töö eest Aruvälja raamatukogus, kuhu ta tuli pärast kooli lõpetamist, on sinna jäänud tänini ja olnud tõeline kultuuritöötaja.

Kaua aega korraldas Kiis raamatuklubi Pegasus üritusi.

Kiis on organiseerinud lastele raamatusõprade ringi, nii suurtele kui väikestele ekskursioone kirjandusega seotud kohtadesse, viinud eakaid teatrisse. Ta on õpetanud advendiajal tegema jõuluseadeid ja jaganud muid käsitöö- ja meisterdamisnippe.

Kõige selle kõrvalt on Kiis kogunud kilde piirkonna ajaloost ja tutvustanud kunagist kolhoosi- ja koolielu teistele huvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles