Hädaabinumbril tuleb helistada iga kahtluse korral

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hädaabinumbril 112 tasub helistada iga tulekahjukahtluse korral, isegi siis, kui ventilatsiooni kaudu tuleb tuppa kahtlast kõrbehaisu.

Toimetuse poole pöördunud inimene uuris, kas hädaabinumbril on mõtet pöörduda, kui ventilatsioonis leviva lõhna tõttu on tekkinud tulekahjukahtlus.

“Mitu korda on olnud, et tuppa tungib ventilatsiooni kaudu suitsuhais,” kirjeldati toimetusele saadetud kirjas. “Igaks juhuks vaatasin koridori – tavaliselt ei liigu seal kedagi –, ja kõrbelõhn oli vängem. Koridoris oli kuulda suitsuanduri piiksumist. Kust korterist see tuli, ei suutnud kindlaks teha. Samal ajal ei teadnud, kas põles midagi või oli keegi ainult toidu kõrbema lasknud. Tekkis küsimus, kui kaua pean ootama selle piiksumisega, et helistada hädaabinumbrile 112?”

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Viktor Saaremetsa sõnade kohaselt ei pea hädaabinumbril helistamisega üldse viivitama ja tulekahjukahtluse korral tuleks seda teha kohe.

“Kui ikka kärsahaisu on tunda või kuulda suitsuanduri piiksumist, tuleks sellest kohe päästjaid teavitada,” toonitas Saaremets.

Sama inimene uuris, kust soetada koju tulekustutusvahendeid ja millised neist on kõige lapsekindlamad.

Saaremets soovitas pöörduda ehituskaupluste või spetsiaalselt tulekustutusvahenditega kauplevate poodide poole.

“Kõige lapsekindlam on panna tulekustutusvahend kohta, kust ta seda kätte ei saa,” märkis Saaremets.

“Samal ajal tuleks vältida kustuti luku taha panekut, sest siis ei pruugi täiskasvanugi seda vajadusel kohe kätte saada. Tulekustutite splindid käivad nii raskelt, et reeglina ei jõuagi lapsed neid välja tõmmata,” õpetas Saaremets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles