Heitlikud olud sulatavad toetusraha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees

Põllumajandustoetuste edetabelis on 100 suurima hulgas kaheksa Pärnumaa osaühingut, neist teisel kohal ligi 20,5 miljoni krooniga OÜ Vändra ja kaheksandal OÜ Selja, mis mullu sai üle 13,5 miljoni krooni.


Paraku ei pane toetusmiljonid osaühingute tegevjuhtide südameid rõõmust põksuma, sest madalad piima- ja viljahinnad ning järjest kerkivad väetise- ja kütusehinnad sulatavad raha, mida oleks tarvis tootmise arendamiseks ja töötajatele riigi keskmisega võrreldava palga maksmiseks. Kõigele krooniks ei lasknud heitlik ilmastik läinud sügisel kombaine põllule ja nullis viimasegi salvede täitmise lootuse.



"Eelmisel aastal investeerisime vanajumala kukrusse kuue miljoni krooni eest väetisi, aga tagasi ei saanud midagi, kõik jäi põllule, sest vihm koristas saagi," rääkis OÜ Vändra juhatuse esimees Ilmar Teevet, viidates põllumajandusministeeriumi avaldatud "edetabelile". Vändra osaühing harib 4000 hektarit maad ja kasvatab 1200pealist lüpsikarja. Osaühingu tegevjuhi sõnutsi on põllumajandustootjatel vaja eelkõige kindlustunnet ja õiglast hinda oma toodangu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles