Auto sõitis üle rolleriga kukkunud neiust (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Noor rollerijuht paiskus eile õhtul Pärnus Raba ja Ilvese tänava ristmikul auto alla.
Noor rollerijuht paiskus eile õhtul Pärnus Raba ja Ilvese tänava ristmikul auto alla. Foto: Olav Karulin

Eile õhtul paiskus Pärnus Räämal ümber juhitavuse kaotanud roller, mille sadulas olnud neiu paiskus sõiduauto alla ja toimetati raskete vigastuste tõttu haiglasse.

Politsei teatel juhtus õnnetus kell 20.44 Pärnus Raba ja Ilvese tänava ristmikul, kus rollerit juhtinud 16aastane neiu kaotas sõiduki üle kontrolli, kukkus ja lohises edasi. Rollerijuhist sõitis üle sõiduauto Volkswagen Passat, mida juhtis 48aastane naine.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Margit Suhhostavetsi sõnutsi on õnnetuses raskelt vigastada saanud neiu intensiivraviosakonnas.

Esimeste seas õnnetuskohale jõudnud, naabruses elava Olav Karulini sõnutsi oli kukkumine nii õnnetu, et neiu jäi kiivriga auto alla kinni.

“Olin üks neist, kes autot pealt ära tõstis. Ilma päästemeeskonnata me sellega hakkama ei saanud. Kiiver sulas auto summuti külge ja kuigi tõstsime auto rattad lendu, ei saanud me neiut alt kätte,” rääkis Karulin.

“Päästemeeskonnal olid õhkpadjad, millega lõpuks auto lendu saime ja siis rahva abiga auto peaaegu külili keerasime, alles siis sai kiirabi lapse kätte,” kirjeldas ta sündmusi avariipaigas.

Karulin soovis vanematele, kelle lapsed sõidavad elektritõuksi või rolleriga, südamele panna, et nad veenduksid lapse kiivri kvaliteetsuses. “See ei ole kokkuhoiu koht,” jättis õnnetuskohal nähtu talle sügava mulje.

Kuidas õnnetus juhtus, peab selgitama politsei algatatud kriminaalmenetlus.

Karulin arvas, et juhtunus võis oma osa olla paar päeva tagasi remonditud teel, mis lahtise peene killustiku tõttu oli libe. “Kui tõstsime käsitsi autot üles, pidi vaatama, et jalg alt ei libiseks,” märkis ta.

Karulini jutu järgi andis ta täna hommikul lahtisest killustikust teada linnavalitsusele ja tunni pärast olevat tee olnud puhastatud.

Paar päeva varem lapiti Pärnus Raba tänaval teeauke, tööde käigus pandi teele bituumenit ja killustikku.
Paar päeva varem lapiti Pärnus Raba tänaval teeauke, tööde käigus pandi teele bituumenit ja killustikku. Foto: Olav Karulin

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna taristu- ja ehitusteenistuse teede peaspetsialisti Jaak Kanniste sõnutsi remonditi Raba tänaval auke, et teekate külmade tulekuga lagunema ei hakkaks. Tema jutu järgi on aukude lappimine  bituumeni ja killustikuga levinud tehnoloogia ja paratamatult jääb osa killustikku mõneks ajaks lahtiselt teele.

“Seni kuni killustikku bituumeniga kinni ei sõideta, peabki ta teel olema,” seletas Kanniste.

Teede peaspetsialisti selgituse kohaselt sõidavad liiklejad killustiku bituumenisse päeva–paariga kinni ja lahtised kivid tuleb nõuete järgi koristada kolme päeva jooksul.

See, kas remonditaval teelõigul kehtestada kiiruspiirang ja tee äärde paigaldatakse rataste alt paiskuvate kivide eest hoiatav liiklusmärk, jääb Kanniste sõnutsi remontija otsustada. Kas Raba tänava ääres olid eile hoiatusmärgid, ei osanud Kanniste öelda. “Märgid peavad olema, kui on ohtlik olukord,” selgitas linnaametnik.

Kanniste ütles, et enne politseiuurimise lõppemist on ennatlik õnnetuse põhjuste üle spekuleerida. “Las uurimine selgitab, kui kiiresti keegi liikus, kas või millal pidurdas ning millised olid muud asjaolud,” avaldas ta arvamust.

Ilvese ja Raba tänava ristmikul juhtus raske liiklusõnnetus.
Ilvese ja Raba tänava ristmikul juhtus raske liiklusõnnetus. Foto: Mailiis Ollino/pärnu Pm
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles