Neli maakonnaga seotud kirikuõpetajat pälvis kõrge autasu

Pärnu Postimees
Copy
EELK teeneteristi pälvis ka Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa.
EELK teeneteristi pälvis ka Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa. Foto: Lilli Tölp

Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma andis Tallinna piiskoplikus toomkirikus üle tänavused luteri kiriku kõrged autasud. EELK teeneteristid, koostöömedalid, aukirjad ja teeneteristi tunnustusmärgid antakse lugupeetud ja teenekatele vaimulikule ja ilmikutele. 

Tänavuse EELK elutööpreemia pälvib emeriitpeapiiskop Andres Põder, kes käesoleval aastal lõpetas oma kauaaegse töö Eesti kirikute nõukogu presidendina. Põder oli 1990–2005 Eliisabeti kiriku õpetaja ja on täitnud ka Pärnu praostkonna praosti kohustusi.

EELK teeneteristi III järgu saavad praegune Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja praost Tõnu Taremaa, Lihula koguduse õpetaja praost Kaido Saak, samuti vikaarõpetajana Lõuna-Californias teeniv Enn Auksmann. 2004. aastast oli Auksmann Pärnu Eliisabeti koguduse abiõpetaja ja 2005. aastast õpetaja ning valiti aastail 2005, 2009 ja 2013 Pärnu praostkonna praostiks, olles ajutiselt kõigi praostkonna koguduste hooldajaõpetaja peale Vigala Maarja koguduse.

2016–2017 veetis Auksmann aasta Ameerika Ühendriikides ja teenis Los Angelese Eesti luteri koguduse juures. 2017. aasta sügisest vabastati ta kirikuõpetaja ametist Pärnus ja ta suundus Eesti evangeelse luterliku kiriku Los Angelese koguduse vikaarõpetajaks.

EELK aukirja ja teeneteristi tunnustusmärgiga tänatakse tublisid vaimulikke, koguduste juhtorganite liikmeid, koguduste kaastöölisi, kirikumuusikuid, laste-, noorsoo- ja diakooniatöö tegijaid.

Tunnustuse said inimesed, kes on ustavalt või pikka aega teeninud EELKd, olnud aktiivsed kiriku kaastöölised või ühiskonnas oma valdkonna eeskujulikud ja professionaalsed esindajad ligimesearmastuse, kristlike põhimõtete ja väärtuste edendamisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles