Mihkli külas maja põlema pannud sarisüütaja pisteti taas trellide taha

Copy
Süüdatud maja asub kümmekonna meetri kaugusel Mihkli bussipeatusest.
Süüdatud maja asub kümmekonna meetri kaugusel Mihkli bussipeatusest. Foto: Kristo Niglas

Mõne aasta eest Pärnu südalinna lõõskama pannud, selle eest türmi saadetud ja mullu sügisel vabanenud Marko Tee läks tänavu juuli keskel Pärnu kodutute varjupaigast Mihkli laadale ja kallas endale kõrisse alkoholi. Mihkli bussipeatusest kümmekonna meetri kaugusel sattus ta maja juurde. Natuke aega hiljem ahmisid leegid selle katust. Tee varjupaika tagasi ei jõudnud.

Elumajaga kokku ehitatud lauda seinas oli avaus, kust Tee sisse pääses. Ta võttis taskust tulemasina ja pani hoone põlema.

Häirekeskus sai põlengust teate 16. juulil 15.30 aegu. Kiiresti jõudsid sündmuskohale päästjad, kes asusid kahjutuld kustutama. Tuli oli kandunud laudast edasi pööningule ja lõi katusest välja. Päästjad sisenesid põlevasse majja, kontrollimaks, kas majas võib olla inimesi. Õnneks polnud seal kolm aastat kedagi elanud ja elektergi oli majast välja võetud.

Juba tulekahju kustutamise käigus tekkis päästjatel kahtlus, et maja võidi süüdata tahtlikult. Samal ajal kui päästjad veel leekidega võitlesid, nabisid politseinikud Mihkli küla lähedal kinni 39aastase Tee, kes oli neile juba vana tuttav.

Süütamiste puhul on keeruline tõendeid koguda, kuna tuli hävitab sündmuspaiga, nentis Lääne ringkonnaprokurör Pille Juhkov. Tee tunnistas prokurörile tulekahju tekitamist, kuid ta polevat teinud seda meelega, vaid tahtnud tulemasinaga juhuslikult valitud talumajas oma jalatsit parandada. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles