Masskannatanutega suurõppus võib häirida EMO tööd

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Urmas Luik

Homme Pärnu haiglas toimuva õppuse käigus mängitakse läbi kindel stsenaarium, mille kohaselt tuuakse haiglasse korraga palju kannatanuid. Siiski soovitakse võimalikult vähe haigla tavapärast töörutiini häirida. 

Ainus osakond, mille tavapärane töö võib olla osaliselt häiritud, on EMO, seetõttu palutakse inimestel väiksemate muredega, nagu näiteks puugid ja marrastused, pöörduda esmalt perearstide nõuandeliinile 1220 või oma perearsti poole.

Erakorralise meditsiiniosakonna juhataja Marit Õuna sõnutsi ükski tõsiste tervisekaebustega patsient õppuse tõttu abita ei jää. “Kui vaja, oleme valmis kiirelt oma tegevuse ümber organiseerima, kuid teiste, mitte erakorraliste eluohtlike seisunditega patsientidel tuleb paraku varuda kannatust ja ehk veidi kauem oodata,” selgitas ta. 

Masskannatanutega suurõppus on oluline haiglale ja kogu siinsele elanikkonnale, et tagada haiglas vajalik valmisolek ja teadmised, kuidas erinevates kiiresti muutuvates oludes toimida, ja selgitada välja võimalikud kitsaskohad, mida tulevikus parendada.

“Elu on kahjuks näidanud, et kõigeks tuleb valmis olla ja seda me ka harjutame. Kordan veel kord, et ükski eluohtlikus seisus patsient abita ei jää ja kiirabi töötab tavapäraselt, kuid kergemate kaebuste puhul soovitame esmalt ühendust võtta oma perearstiga,“ sõnas Õun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles