Pakikappi saab raamatukogust lugemist tellida

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu keskraamatukogu ootab liitumisega, kuni uudne laenutussüsteem on sisse töötatud.
Pärnu keskraamatukogu ootab liitumisega, kuni uudne laenutussüsteem on sisse töötatud. Foto: Mailiis Ollino

​Lugemishuvilisi ei piira enam vahemaa ega puuduv lugejakaart. Septembrist toovad postikullerid soovitud raamatud raamatukogudest lähimasse pakiautomaati ka sellele inimesele, kes pole ühegi raamatukogu lugeja.

Koostöös Eesti rahvusraamatukoguga alustas AS Eesti Post, ärinimega Omniva laenutusplatvormi Minu Raamatukogu (MIRKO) kaudu tellitud raamatute pakiautomaatidesse sõidutamist. Tasuline mugavusteenus sobib  neile, kel koduraamatukogus huvi pakkuv köide puudub või on sellele järjekord, aga ka neile, kel raamatukogu kaugemal kui pakiautomaat.

“Selline lahendus sobib hästi näiteks väga populaarsete ja valdkondlikult eriliste raamatute tellimiseks või hoopis koolitööks vajaliku teatmeteose saamiseks, mida koduraamatukogus ei pruugi olla,” ütles Omniva äri- ja müügiüksuse juht Kristo Kõivumägi. “Meie pakiautomaadid asuvad ka paljudes väiksemates asulates, nii saame tuua raamatud igasse Eestimaa piirkonda,” täpsustas ta.

Pärnu keskraamatukogu teeninduse peaspetsialisti Marina Jantsoni hinnangul rõõmustab uudne teenus neid, kel pole võimalik raamatukokku kohale minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles