Maakonna kõrgeim autasu ootab kandidaate

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa vapimärk.
Pärnumaa vapimärk. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) ootab ettepanekuid inimeste kohta, kes on väärilised kandma Pärnumaa kõrgeimat autasu, Pärnumaa vapimärki.

Pärnumaa vapimärk on asutatud Pärnumaale osutatud teenete tunnustamiseks. Aumärk omistatakse isikutele, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega on palju kaasa aidanud maakonna arengule, sealhulgas väljapaistvate saavutuste eest spordis ja kultuuris. Selle võib anda nii Eesti Vabariigi kodanikule, välismaalasele kui kodakondsuseta isikule. 

Vapimärk koosneb hõbedasest reljeefsest tammepärjast, mille alumisel poolel kaardub oksüdeeritud lint reljeefse kirjaga “Pärnumaa”. Tammepärja keskel on kullatud hõbedast ja musta emailiga viimistletud Pärnu maakonna vapp. Märgi tagaküljele on graveeritud aumärgi number.

Teenetemärgi andmise ettepanek peab sisaldama inimese ees- ja perekonnanime, sünniaega või isikukoodi, kontaktandmeid (telefoninumber ja e-posti aadress) ja teenete kirjeldust. Ettepanekud tuleb esitada 30. detsembriks meiliaadressil pol@pol.parnumaa.ee.

Pärnumaa vapimärgi on 1993. aastast pälvinud 128 inimest. Viimati said selle Kädi Pärnoja, Ervin Luur ja Aivar Ruukel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles