Linn lubab rajada mitukümmend turbapuurauku

Pärnu Postimees
Copy
ASB Greenworld Eesti esitatud geoloogilise uuringu loa taotluse järgi plaanitakse Tori valda Nurme külla ja Lemmetsa külla kuni 60 puurauku uurimissügavusega kuni viis meetrit.
ASB Greenworld Eesti esitatud geoloogilise uuringu loa taotluse järgi plaanitakse Tori valda Nurme külla ja Lemmetsa külla kuni 60 puurauku uurimissügavusega kuni viis meetrit. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus leidis täna, et ei ole põhjust keelduda Nurme VI uuringuruumis vähe- ja hästilagunenud turbavaru geoloogiliste uuringute lubamisest.

Keskkonnaamet teatas Pärnu linnavalitsusele, et võttis menetlusse ASB Greenworld Eesti esitatud geoloogilise uuringu loa taotluse, mis puudutab Tori vallas Nurme külas ja Lemmetsa külas asuvat ala. Linnavalitsuse teatel paanitakse uuringute käigus rajada kuni 60 puurauku uurimissügavusega kuni viis meetrit.

Linnavalitsuse pressiteenistus märkis, et geoloogilise uuringu loa ja võimaliku tulevase kaevandamisloa taotluse menetlused on eraldi protsessid ja uuringuloa saamine ei anna loaomanikule garantiid, et hiljem väljastatakse maavara kaevandamise luba.

ASB Greenworld Eesti omab juba Lavassaare turbamaardla kaguosas Nurme turbatootmisalal ja Nurme III turbatootmisalal  kaevandamise luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles