Annely Akkermann ⟩ Virve võttis aega tegelda laste ja lastelastega (1)

Copy
Virve Elfriide Köster 2015. aasta oktoobris parvlaev Kihnu Virve ristimisel.
Virve Elfriide Köster 2015. aasta oktoobris parvlaev Kihnu Virve ristimisel. Foto: Urmas Luik

Äsja meie seast lahkunud Virve Elfriide Köster ehk Kihnu Virve oleks 30. jaanuaril tähistanud oma 95. sünnipäeva.

Kihnust pärit rahandusminister Annely Akkermann iseloomustas Virve Elfriide Köstrit ehk Kihnu Virvet võimsa naisena, kes võinuks olla ministergi, kui aeg oleks lubanud.

"Virve oli võimas naine, tema noorus jäi sõjaaega ja tööelu nõukogude aega. Kui lapsed kasvasid suureks, kihnu naise elutöö tehtud, sai järgida südame kutset – esitada oma laule. Ka selleks andis saatus talle pea 40 aastat, kui võtta arvesse, et Virve tuntus laulikuna – just lauliku, mitte lauljana – sai väljaspool saart alguse 1980ndate keskel, kui ta esitas koos Kukerpillidega laulu "Merepidu"," kirjutas Akkermann sotsiaalmeedias.

Akkermann teadis laulikut lapsepõlvest alates, kuna tema pere metsaheinamaa oli Virve talu kõrval. Suvel heina tegema minnes sõideti mootorrattal Virve juurest mööda. "Virve võttis aega tegelda laste ja lastelastega. Päeval, kui läksime emaga heina tegema, võis tema näiteks lastega kiikuda," meenutas ta. "Minu arust tundus see hiiglama vahva."

Kihnu Virvele meeldis väga lugusid rääkida. Mõni aasta tagasi väikesaarte päevadel Vormsi saarel lõkke ääres istudes oli Virve rääkinud loo, kuidas päike teda kallistas. Jutustamise ajal heljunud lõkkesuits justkui pastoraalselt kahe kihnlase vahel. "Ükskord, kui tal oli väga raske, läks ta mere äärde ja nägi päikest. Päikesekiir tuli mööda merelaineid hops-hops-hops! tema juurde ja kallistas teda," meenutas Akkermann Virve pajatust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles