Pärnumaal alustas tööd korterelamute ekspert

Pärnu Postimees
Copy
Kortermajade rekonstrueerimise tehniline ekspert Raido Ilp.
Kortermajade rekonstrueerimise tehniline ekspert Raido Ilp. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu- ja Viljandimaal tegutseb nüüd kortermajade rekonstrueerimise tehniline ekspert Raido Ilp, kes annab korteriühistutele tasuta nõu kortermajade ümberehituse kohta.

Korterelamu tehniline ekspert selgitab, millised on korteriühistule sobivad tehnilised lahendused ja vajalikud sammud, et rekonstrueerimisprotsess ellu viia, näiteks ehitusprojekti ettevalmistamine ja ehitustööde loetelu.

Tema põhiülesanne on nõustada ühistut tehnilistes küsimustes ennekõike enne tööde algust, kuid ka hilisemas protsessis.

Ilp sõnas, et eri hooldus-, remont-  renoveermis- ja rekonstrueerimistööde vajaduse selgitamine, tööde kavandamine ja teostamine võib igas korteriühistus tekitada palju küsimusi ja siin saabki tehniline ekspert suureks abiks olla. “Julgustan korteriomanikke kaasa mõtlema ja rääkima oma kinnisvaraga seotud küsimustes ning vastu võtma otsuseid, mis on kaalutletud ja tulevikku vaatavad, ” lausus Ilp.

Pärnumaal vajab renoveerimist ligemale 2000 kortermaja, Viljandimaal on neid kokku üle 1000. 

Korterelamu terviklik rekonstrueerimine suurendab selle energiatõhusust ja pikendab eluiga, tõstab väärtust kinnisvaraturul ja parandab hoone sisekliimat. Korterelamu puhul on selleks võimalik kasutada KredExi toetust kuni 40 protsendi mahus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles