Pärnu Vesi kruttis rahakraani

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vesi tõstis jaanuaris oma töötajaskonna palkasid.
AS Pärnu Vesi tõstis jaanuaris oma töötajaskonna palkasid. Foto: Urmas Luik

Seoses suurenenud tootmismahtude ja palgamaksmissüsteemi reformimisega tõstis AS Pärnu Vesi jaanuaris oma töötajaskonna palkasid.


“Küsimus oli, kas võtame töötajaid juurde või reguleerime töötasusid vastavalt töötaja panusele ja kvalifikatsioonile,” selgitas Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk olukorda, mis on kaasnenud ettevõtte laienemisega.



Suugi andmetel oli keskmine palgatõus viis protsenti, mis teeb rahaliselt keskeltläbi viissada krooni. Samal ajal olevat ametikohti, kus palk tõusis kuni paar tuhat krooni ning kuni viisteist protsenti. “Siin ei ole nii, et kõigile pandi ühe puuga kümme protsenti,” sõnas Suuk. Kokku suureneb palgafond ligikaudu miljoni krooni võrra.



Palgaregulatsioon puudutas Suugi sõnul kõiki Pärnu Vee töötajaid, sest loobuti seni kasutusel olnud astmelisest palgamaksmissüsteemist. “Näiteks lukksepad olid meil pandud kõik seitsmendasse astmesse: teine järk ja seitsmes aste,” avas Suuk astmelise palgasüsteemi olemuse. Nüüd annab iga töötaja palganumbrile läheneda individuaalselt. Tõsi küll, mõne puhul piirdus reguleerimine vaid mõne krooni võrra üles- või allapoole ümardamisega. “Meil oli palkasid, mis lõppesid numbritega 1 või 9,” selgitas Suuk.



Suuk pidas vajalikuks märkida, et tema ja ühegi struktuuriüksuse juhi palka ei tõstetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles