Ministeerium algatas ja lõpetas järelevalve Lääneranna koolide sulgemise üle

Sirle Matt
, reporter
Copy
Lääneranna vallavolikogu 24. märtsi istungi ajal protestisid väikekoolide lapsed ja lapsevanemad kavandatavate muudatuste vastu, sellegipoolest otsustasid rahvaesindajad sulgeda kaks väikekooli ja vähendada kolmes koolis klasside arvu.
Lääneranna vallavolikogu 24. märtsi istungi ajal protestisid väikekoolide lapsed ja lapsevanemad kavandatavate muudatuste vastu, sellegipoolest otsustasid rahvaesindajad sulgeda kaks väikekooli ja vähendada kolmes koolis klasside arvu. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna vallavolikogu otsuse kontrollimist valla väikekoolide sulgemise suhtes taotlesid lapsevanemad.

Justiitsministeeriumi asekantsler Viljar Peep põhjendas järelevalve lõpetamist sellega, et asjas on juba kohtu poole pöördutud. Paralleelset järelevalvet samal teemal teha pole tema väitel otstarbekas.

Järelevalvetaotlusega pöördusid ministeeriumi poole Lääneranna lapsevanemad esimest korda juba märtsis ehk enne, kui vallavolikogu viit kooli puudutava otsuse langetas. Juba siis tundus, et vald ei käitu õiguspäraselt. Sulgemisega seoses heitsid vanemad volikogule ette lühikest otsuse vaagimise aega, üldsõnalisi eesmärke, käsitlemata mõju, vananenud ja ebaõigete andmete kasutamist ja kaasamise põhimõttete rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles