Munamäe rulapargi avamine lükkub öise pahateo tõttu jälle edasi

Pärnu Postimees
Copy
Rulapark pidi viimaks avatama sel neljapäeval, aga nüüd valitseb jälle teadmatus.
Rulapark pidi viimaks avatama sel neljapäeval, aga nüüd valitseb jälle teadmatus. Foto: Johanna Roos

Pärnu Munamäe pargis rulapargi ehitusel tõmbas keegi täna öösel kompressori juhtme vooluvõrgust välja ja rikkus sellega enamiku maa-alusest torustikust.

Pärnu linnavõim teatas pressiteate vahendusel, et esmaspäeva varahommikul asuti ehitusel maa-aluse torustiku seinu täitma märgainega, mis seinte külge kivistudes torustiku veekindlaks muudab. Ehitusel kutsutakse seda sukameetodiks, mis võimaldab torustikku parandada lahti kaevamata. Töö tuli ette võtta, kuna varem paigaldatud torustik oli liiva täis ja rajatisel võinuks tekkida vihmaga suured lombid.

Pärnu linnavalitsuse ehituse peaspetsialisti Neeme Miti sõnutsi töötati eile objektil pimedani. Kui töölised lahkusid, jätsid nad aiaga piiratud alal kompressori tööle. “Ilmselt üks unetu otsustas kompressori juhtme välja tõmmata ja sellega kaasnes enamikus torustikus märja suka kokkukukkumine,” sedastas ta.

Kompressorit oli vaja, et hoida toru siseseintele kleepunud materjal kindla ja stabiilse surve all, saavutamaks kõikjal materjali kivistumiseni ühtlane kiht. “Kompressori väljalülitamisel materjal tilgub, venib alla ja ummistab kivistudes toru,” selgitas Mitt.

Linnavalitsuse pressiteates tõdetakse, et tagantjärele tarkusena pidanuks objektil olema inimvalve. “Pärast 16 tunni pikkust kuuma tööpäeva üliväsinud töömehed jäid lootma Forus Security patrullvalve peale, kes oli päeval väga aktiivne,” seisab teates.

Juhtunu avastati täna hommikul kella kuue paiku ja sellest teavitati politseid. Kes juhtme välja tõmbas, pole teada. Objekti valvasid kaamerad. Tekitatud kahju suurus on teadmata.

Hommikul asusid töölised otsima lahendusi, kuidas sulatada ummistus torusid lahti kaevamata. Esialgu on selgusetu, kas see õnnestub ja kui kaua aega võtab. Küll on kustunud lootus saada rulapark jaanipäevaks korda. Nimelt oli tööde tellijal ehk linnavalitsusel ja ehitajal veel eile õhtuni silme eest kindel siht, et rajatis, mida kohalikud ekstreemspordihuvilised on kaua pikisilmi oodanud, saab valmis sel neljapäeval.

“Ehitaja pingutab igati, aga mingit tähtaega ei julge lubada,” lausus Mitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles