Algav Orkaan toob teedele sõjamasinad

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Tänavu keskendub Orkaan julgestusoperatsioonidele.
Tänavu keskendub Orkaan julgestusoperatsioonidele. Foto: Kaitseliidu Pärnumaa malev

Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna suurõppus Orkaan vältab tänasest 3. detsembrini Pärnu-, Lääne-, Saare-, Hiiu- ja Viljandimaal. Pärnu maakonnas toimub tegevus kõikides valdades peale Kihnu ja Pärnu linnas.

17. korda toimuva õppuse eesmärk on tõsta kaitseliitlaste lahinguvalmidust ja võimet täita sõjalise riigikaitse ülesandeid. Tavapäraste taktikaharjutuste kõrval on seekord kesksel kohal julgestusoperatsioonid.

Õppusel osalevad ka Naiskodukaitse, kaitsevägi ja liitlasüksuste esindajad. Samuti harjutab oma kriisitegevust politsei- ja piirivalveamet. Harjutama oodatakse üle 2000 osaleja, kes jagatakse eri õppekohtade vahel. Üksused tegutsevad oma kodukoha läheduses.

Õppuse asukohad Pärnumaal.
Õppuse asukohad Pärnumaal. Foto: Kaitseliidu Pärnumaa Malev

Õppuse aktiivsem faas jääb laupäeva ja pühapäeva. Öörahu ajal aktiivset lahingutegevust ei toimu, kuid üksuste liikumisega võib vähest müra siiski kaasneda. Tavapärasest enam on liikvel Kaitseliidu, kaitseväe ja liitlaste masinaid. Kasutatakse ka imitatsioonivahendeid, näiteks paukmoona, õppegranaate, suitsu- ja valgusefekte.

Orkaan on Pärnumaa, Saaremaa ja Lääne malevat ühendav iga-aastane õppus, kus kolm Lääne maakaitseringkonna malevat harjutavad riigikaitset. Õppuse käigus võidakse sattuda kooskõlastamata eramaadele ja nende omanikelt palutakse mõistvat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles