Maa-amet kutsub üles talisupluskohti kaardile märkima

Pärnu Postimees
Copy
Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks 2024 ja seejärel tehakse kohtadest kokkuvõte.
Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks 2024 ja seejärel tehakse kohtadest kokkuvõte. Foto: Mailiis Ollino

Miinuskraadid kutsuvad paljusid Eesti inimesi taas talisuplust harrastama. Maa-amet ootab kõiki inimesi oma lemmikuid talisupluskohti kaardile märkima ja teistega jagama.

Maa-amet on loonud kaardi, kuhu igaüks saab märkida oma lemmikud talisupluskohad ja avastada uusi.

Tegemist on suvise ujumiskohtade kaardistamise kampaania jätkuga talvises kuues. Septembris märkis ligikaudu 400 inimest kaardile Eesti parimaid supluspaiku ning rahva lemmikuks krooniti Kunda rand. «Kõige põnevam oli lugeda kommentaare, mida inimesed ujumiskoha kirjeldamiseks olid lisanud. Mõni oli emotsionaalne, teine informatiivne. Kaart oli esialgu plaanitud luua ajutise kampaaniana illustratsiooniks, aga lõpuks sai sellest päris hea abivahend,» rääkis maa-ameti ruumiandmete peaspetsialist Ann Rehemaa. «Osavõtt oli nii aktiivne ja mõni inimene kirjutas juba suviste kohtade juurde kommentaariks, et seal on ka talvel vetteminekukoht olemas. Seetõttu otsustasime, et teeme talisupluskohtade kaardistamiseks omaette üleskutse.»

Pärnumaal on märgitud mõni talisupluskoht.
Pärnumaal on märgitud mõni talisupluskoht. Foto: Kuvatõmmis

Uue supluskoha märkimiseks tuleb kaardirakenduse paremas ääres valida «Tagasiside» tööriist, klikkida supluskoha asukohal kaardil ja valida teate liigiks «Märgi lemmik talisupluskoht». Sel korral on oodatud nii kommentaarid kui ka pildid, mis ilmuvad koos märgitud kohaga automaatselt kaardile. Supluskoha märkimise juhendi leiab maa-ameti geoportaali abi ja juhiste lehelt. 

Suve lõpus kogutud supluspaigadki on kaardil näha. Selleks tuleb kaardil vasakul paneelis sisse lülitada suviste supluskohtade kaardikiht. Käimasoleva kampaania ajal märgitud kohad ilmuvad aga uuele, talviste kohtade kaardikihile. Nii on võimalik edaspidi mugavalt teha suviseid ja talviseid suplusplaane.

Talisupluskohti oodatakse kaardile 31. jaanuariks 2024 ja seejärel tehakse kohtadest kokkuvõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles