Kaks Pärnu Postimehe ajakirjanikku valiti spordipressi aastaauhindade nominendiks

Pärnu Postimees
Copy
Spordiajakirjanduse konkursi parimad pälvivad võidukarika.
Spordiajakirjanduse konkursi parimad pälvivad võidukarika. Foto: Piret Mürk/err

Eesti spordiajakirjanike seltsi eestvedamisel toimuval spordiajakirjanduse eelmise aasta parimate tööde konkursil valiti nominentide sekka Pärnu Postimehe spordireporter Märt Pilme ja fotograaf Mailiis Ollino.

Pilme pälvis nominatsiooni parima maakondliku loo kategoorias mullu 28. mail ilmunud Pärnu Sadama korvpallimeeskonna juhi Johan Kärbiga tehtud intervjuu «Kossuklubi juhi keerulisim hooaeg: loobumismõtted, veganiks hakanud mängija ja kaotatud kihlvedu» eest.
 

Selles kategoorias on nominendid veel Virumaa Teatajas 4. märtsil ilmunud artikkel «Rakvere staadioni rekordite peres leidub nii «habemikke» kui ka maailma tippklassi», mille autorid on Aivar Ojaperv ja Ain Liiva, ning samas väljaandes 25. septembril ilmunud lugu «Vallavanemat häirinud pealkirja järel lõppes Kadrina Karude ja tantsutüdrukute koostöö», mille kirjutasid Kevin Volter ja Aivar Ojaperv.

Spordireporter Märt Pilme nimetati nominendiks parima maakondliku loo kategoorias.
Spordireporter Märt Pilme nimetati nominendiks parima maakondliku loo kategoorias. Foto: Urmas Luik

Spordifoto kategoorias nimetati nominendiks Mailiis Ollino tabamus Uulus toimunud kalisteenika Eesti karikavõistlustelt, mis ilmus 26. novembril.

Ollino foto «Kohtunike lihtne elu» nimetati nominendiks ka meediaettevõtete liidu aasta pressifoto konkursil.

Eelmise aasta parima spordifoto tiitlile kandideerivad veel Postimehe piltnik Tairo Lutter ja vutiportaali Soccernet.ee fotograaf Katariina Peetson.

Pärnu Postimehe fotograafi Mailiis Ollino jäädvustus "Kohtunike lihtne elu" sündis novembri lõpus Uulus Eesti karikavõistlustel kalisteenikas.
Pärnu Postimehe fotograafi Mailiis Ollino jäädvustus "Kohtunike lihtne elu" sündis novembri lõpus Uulus Eesti karikavõistlustel kalisteenikas. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees


Spordiajakirjanduse aasta parimad valitakse veel kirjutava pressi publitsistika, videoloo, audioloo, kirjutava pressi võistlusülevaate, audiovisuaalse pressi ülekande, kommentaari ja kolumni ja spordiuudise kategoorias.

Konkursile laekus üle 150 töö üheksas kategoorias. Töid hindas žürii, kuhu kuulusid Kristi Kirsberg, Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Brit Laak, Neeme Korv ja Allar Raja. Fotožürii moodustasid spordifotograaf Joosep Martinson, Norra uudisteagentuuri fotograaf Heiko Junge ning Pariisi olümpia fototiimi kuuluv Kanada fotograaf Richard Lam.
 

Žüriisse kuulunud Holger Roonemaa ütlust mööda tundub talle, et spordiajakirjanikud on üha rohkem asunud kajastama otseselt võistluste ja selle ümber käiva kõrval spordimaailma pahupoolt ja probleemegi. «Sellel aastal paistsid tugevad probleemlood selgelt silma,» kommenteeris ta. «Räägime näiteks tippsportlastele osaks saavast ahistavast tähelepanust sotsiaalmeedias, Vene propaganda ja raha mõjust Eesti spordis või laiemalt spordist ja rahast.»

Roonemaa sõnade kohaselt on tal sellise trendi üle väga hea meel ning ta julgustaks toimetusi panustama veel rohkem uurivasse spordiajakirjandusse ning spordireportereid vastavaid võimalusi toimetuse juhtidelt nõudma. «Näeme teiste riikide – näiteks Rootsi ja Norra – põhjal, et sellised artiklid on äärmiselt mõjukad,» lausus ta.

Spordiajakirjanduse parimate tööde konkursi võitjad kuulutatakse välja järgmisel kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles