Soomaa rahvuspargis puhastatakse teeservad ohtlikest puudest

Pärnu Postimees
Copy
Teeservad Soomaal.
Teeservad Soomaal. Foto: Taavi Umal

Et Soomaa rahvusparki läbivad teed oleks turvalised, puhastatakse nende ääred ohtlikest puudest, kuid suured puud, mis ohtu ei kujuta, jäetakse alles. Ohtlikke puid raiutakse ka tee servast kaugemalt.

Keskkonnaameti metsaosakonna juhataja Olav Etverk selgitas, et tööde eesmärk on hoida Soomaal ära olukordi, kus lume raskuse all kaldu vajunud puud liiklejatele ohtlikuks muutuvad või teed tõkestavad. Raietöid tehakse Kõpu–Jõesuu teel umbes 12 kilomeetri pikkusel lõigul Läti luha vaatetorni ja Raudna silla vahel ning Kildu–Oksa–Tõramaa teel ligi 15 kilomeetril Soomaa rahvuspargi keskuse ja Ärma silla vahel. Tööd peaksid lõppema 15. märtsiks.

Etvergi sõnul on lubatud puhastada teede ääred mõne meetri ulatuses täielikult, servast kaugemalt raiuda ohtlikke puid. "Oleme välitöödel transpordiameti, keskkonnaameti ja riigimetsa majandamise keskuse (RMK) spetsialistidega piirkonna üle vaadanud ja leidnud sobiva tasakaalu liiklejate turvalisuse ja väärtuslike metsaelupaikade hoidmise vahel. Kõigis metsaelupaikades jäetakse raiumata suured elujõulised puud, mis ei ole viltu vajunud," rääkis keskkonnaameti metsaosakonna juhataja.

Tööde vajalikkuse hinnangu andis transpordiamet, töid teeb RMK ning keskkonnaamet seadis raieks kaitsealal vajalikud tingimused ja piirangud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles