Kohus mõistis pistist võtnud liikluspolitseinikud süüdi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Künnapuu (vasakult), Kaido Must, Jüri Pilt, Kristjan Seero ja Lauri Alu kohtusaalis.
Rainer Künnapuu (vasakult), Kaido Must, Jüri Pilt, Kristjan Seero ja Lauri Alu kohtusaalis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus karistas altkäemaksu võtmises, selle vahendamises ja ametisaladuste avaldamises süüdistatud politseinikke tingimisi vangistusega.

Kohus kuulutas täna kohtuotsuse resolutiivosa, millega mõisteti süüdi Jüri Pilt (43), Rainer Künnapuu (39) ja Kaido Must (39), keda süüdistati Lääne prefektuuri teenistuses olles altkäemaksu võtmises.

Pilti süüdistati ka altkäemaksu vahendamises ja ametisaladuse hoidmise kohustuse rikkumises. Samuti mõisteti süüdi kolm politseiametnikele liiklustrahvist pääsemiseks ja info saamiseks altkäemaksu andnud meest: Kristjan Seero (30), Ahti Käsi (45) ja Lauri Alu (33).

Süüdistuse kohaselt jätsid liiklusjärelevalvet teostanud politseinikud Künnapuu ja Must 2010. aasta suvel Pildi palvel vormistamata tema tuttavate Seero ja Käsi liiklusrikkumiste materjalid ning said selle eest altkäemaksu.

Pilt andis oma tuttavale Alule teenete vastu mitmel korral teada liikluspatrulli asukohast; samuti rikkus ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustust, edastades mitmele oma tuttavale politseiinfosüsteemist KAIRI andmeid sõidukite omanike kohta.

Altkäemaksuna andis Seero Pildile ahvenafileed ja angerjat ning Käsi 24 purki õlut, mille Pilt vahendas Künnapuule ja Mustale. Alu vahetas Pildi kasutuses olnud sõiduautol freooni.

Karistuseks mõistis kohus Pildile altkäemaksu võtmise ja vahendamise eest kaks aastat vangistust tingimisi kaheaastase käitumiskontrolliga katseajaga. Ametisaladuse hoidmise kohustuse rikkumise eest karistati Pilti rahalise karistusega 50 päevamäära ehk 842,5 eurot.

Künnapuud ja Musta karistas kohus altkäemaksu võtmise eest aasta ja kuuekuulise vangistusega tingimisi 18kuulise käitumiskontrolliga katseajaga; Seerole, Alule ja Käsile mõistis kohus karistuseks altkäemaksu andmise eest aastase vangistuse tingimisi 18kuulise käitumiskontrolliga katseajaga.

Sundraha ja menetluskulude katteks mõisteti meestelt riigi kasuks välja kogusummas üle 3900 euro.

Menetlusosalised saavad tänase kohtuotsuse vaidlustamise soovist kohtule teatada seitsme päeva jooksul. Kui selline teade tuleb, on põhistatud otsus kättesaadav 18. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles