Pärnumaa pere kandideerib aasta suurpereks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta suurpere 2011 perekond Mäe.
Aasta suurpere 2011 perekond Mäe. Foto: Erakogu

Kivimäe-Laidro viielapseline pere Pärnumaalt on „Aasta suurpere“ konkursi nominent, kolme pere seast selgub tiitli saaja laupäeval, 12. mail suurperepäeval Tallinna loomaaias.

Pärnumaal elav viielapseline perekond Kivimäe-Laidro paistab silma aktiivse elustiili ja positiivse ellusuhtumise poolest. Ema Merle ja isa Margus tegelevad pereäriga, mille kõrvalt käiakse koos perega reisimas, matkamas ning tehakse koos sporti. Perekonna vanemad lapsed on edukad nii koolis kui väljaspool seda. Perekonna vanim laps Marie-Mädli (15) on kiire jooksja ja väga hea õppija, Markus Madis (14) armastab muusikat ja ekstreemsporti, Meeri Marlene (8) on andekas tantsutüdruk kolmene Margaret Miriam on tubli lapsehoidja oma väiksemale õele Maarja Mariile (1,3). Perekonda kuulub ka Bordoo dogi Laion, keda peetakse kuuendaks lapseks. Perekond Kivimäe-Laidro armastab kokakunsti, sest kodukoka tiitliga pärjatud ema Merle valmistab väga maitsvaid sööke.

Kivimäe-Laidro pere kõrval on aasta suurpere nominendid perekond Haukka Harjumaalt ja Jürimäe pere Hiiumaalt.

Kolmandat aastat välja antav aasta suurpere aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Tänavu esitati konkursile „Aasta suurpere“ 37 kandidaati, nominentide seast valib võitja välja komisjon, kuhu kuuluvad Eesti lasterikaste perede liidu ja Bigbanki esindajad, võistluse patroon Kaire Vilgats ning ”Aasta suurpere” möödunudaastane võitja perekond Mäe.  

“Aasta suurpere” võitja kuulutatakse välja 12. mail suurperepäeval Tallinna loomaaias, kus aunimetuse saanud perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot.

Tänavu juba kaheksandat korda toimuv suurperede perepäev ja aasta suurpere valimine toimuvad paralleelselt Eestiga Lätis ja Leedus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles